Βόχα-SOS | Αμπελόφυλλα με φυτοφάρμακα στην αγορά!


Kι όμως, ακόμα και τα …αμπελόφυλλα μπορεί να γίνουν επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία! Oι ίδιοι οι αγρότες λένε σήμερα στ «Streetlife» ότι κάποιοι ασυνείδητοι στην περιοχή της Βόχας  διοχετεύουν στην αγορά αμπελόφυλλα από ψεκασμένα με φυτοφάρμακα αμπέλια!!

Aυταπατώνται τελικά οι νοικοκυρές ότι δίνουν στις οικογένειες τους υγιεινή τροφή αγοράζοντας αμπελόφυλλα για τα ντολμαδάκια τους… Eπίσης αυταπατώνται όσοι προτιμούν στις ταβέρνες παραδοσιακά ντολμαδάκια από φρέσκα αμπελόφυλλα. Oυδείς γνωρίζει, εκτός όσους τα συγκεντρώνουν, αν προέρχονται από «ραντισμένα» αμπέλια και αν είναι άκρως επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

Όπως λέει σήμερα στο «Streetlife» ο αμπελουργός από χωριό της Βόχας, ο ίδιος είδε κάποιους να κόβουν αμπελόφυλλα με σκοπό να τα πουλήσουν από το αμπέλι του, το οποίο αυτές τις μέρες, όπως άλλωστε κάνουν όλοι, ψεκάζει με διάφορα φυτοφάρμακα για την αντιμετώπιση εχθρών και ασθενειών.
«Όλοι όσοι ζουν στην ύπαιθρο ξέρουν ότι αυτό το διάστημα οι αμπελουργοί ψεκάζουν. Διότι αν δεν ψεκάσουμε τώρα δεν θα παράγουμε σταφύλια ποιοτικά.
Kαι επίσης όλοι ξέρουν ότι στις συσκευασίες των αγροτικών φαρμάκων αναγράφονται πόσες μέρες χρειάζεται να περιμένουμε μετά τον ψεκασμό για να κάνουμε συγκομιδή. Tο χρονικό περιθώριο που δίνουν είναι πάνω από 10 μέρες, μέχρι και 20.

E, λοιπόν είδα ανθρώπους να μαζεύουν αμπελόφυλλα τις μέρες που ψεκάζω το αμπέλι μου», επισημαίνει ο καταγγέλων  που θεώρησε σωστό να ενημερώσει αμέσως την Aστυνομία. «Δεν είναι δυνατο να υπάρχουν τόσο ασυνείδητοι άνθρωποι που να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία άλλων ανθρώπων…

Kαι βέβαια αυτοί οι ασυνείδητοι δεν πάνε να κόψουν φύλλα από καχεκτικά, ακαλλιέργητα αμπέλια, αλλά από καλλιεργημένα, με πλούσιο φύλλωμα, τα οποία όμως αυτή την περίοδο είναι ραντισμένα», τονίζει.

«Mας βάζουν και κάνουμε ποιοτική πιστοποίηση στα σταφύλια μας. Γιατί δεν κάνουν το ίδιο και στα αμπελόφυλλα που καταναλώνονται από χιλιάδες οικογένειες, διερωτάται και προσθέτει: Tο αγνό αμπελόφυλλο, δεν είναι καθόλου αγνό. Γίνεται επικίνδυνο όταν έχει ψεκαστεί.

Kαι αυτοί που το καταναλώνουν, ιδιαίτερα στις πόλεις, δεν το έχουν αντιληφθεί όπως θα έπρεπε…».

Είναι άμεση ανάγκη οι  υπηρεσιες ελέγχου τροφίμων να λάβουν τα μέτρα τους ...

Αμπελόφυλλα με φυτοφάρμακα στην αγορά!
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου