Τέλος και τα πλαστικά καλαμάκια


Τέλος και στα πλαστικά καλαμάκια θέλει να βάλει η Ελλάδα στο πλαίσιο της μάχης εναντίον των απορριμμάτων αυτού του υλικού που είναι παράγωγο του πετρελαίου.
Την αρχή έκανε η βρετανική κυβέρνηση που ανακοίνωσε πως μέχρι το τέλος του χρόνου θέλει να σταματήσει να χρησιμοποιεί πλαστικά καλαμάκια, πλαστικούς αναδευτήρες ποτών και καφέ αλλά και τις πλαστικές μπατονέτες.
Στην Ελλάδα οι εταιρείες-μέλη της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π) ανακοίνωσαν ότι δεσμεύονται να καταργήσουν σταδιακά τα πλαστικά καλαμάκια και τους αναδευτήρες ποτών.
Όπως ανακοίνωσε τα μέλη της παύουν να χρησιμοποιούν μη βιοδιασπώμενα πλαστικά καλαμάκια και αναδευτήρες ποτών στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες- είτε πρόκειται για εταιρικές εκδηλώσεις είτε για διαφημίσεις ή προωθητικές ενέργειες- με σκοπό την σταδιακή κατάργησή τους.
«Αναγνωρίζουμε ότι ένα καλαμάκι ή ένας αναδευτήρας ποτών χρησιμοποιείται μόνο για λίγα λεπτά, ωστόσο χρειάζονται πολλά χρόνια για να διασπαστεί ενώ συχνά δεν αποσυντίθεται πλήρως με αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και τις θάλασσες. Γι' αυτό, αναλαμβάνουμε δράση προκειμένου να συμβάλλουμε στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση της βιομηχανίας, των επαγγελματιών του κλάδου και των καταναλωτών.
Σε περίπτωση που το πλαστικό καλαμάκι ή ο αναδευτήρας είναι σημαντικά για να απολαύσει κανείς το ποτό του, προτείνουμε να χρησιμοποιούνται ανακυκλώσιμες βιοδιασπώμενες εναλλακτικές και θα ενθαρρύνουμε τους συνεργάτες μας προς αυτήν την κατεύθυνση. Τέλος, καλούμε τους καταναλωτές όταν παραγγέλνουν ποτό να διευκρινίζουν: "Όχι καλαμάκι, παρακαλώ", και όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας», καταλήγει η ΕΝΕΑΠ.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου