Τι κρασί προτιμούν οι γυναίκες;


Μια έρευνα για τα αγαπημένα κρασιά των γυναικών. Τι είναι, λοιπόν, αυτό που θέλουν οι γυναίκες από το κρασί; Την απάντηση δίνει μια πραγματική “Ελληνίδα του Κρασιού”, ενώ η κυρία Βy the Glass εξηγεί την τάση στη διασκέδαση με το κρασί σε ποτήρι.

Τι κρασί αγοράζουν και τι πίνουν οι γυναίκες;

Η Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, οινοπαραγωγός και πρόεδρος του Συνδέσμου «Ελληνίδες του Κρασιού» απαντά:
Οι μελέτες που έχουν γίνει στην αγορά των ΗΠΑ αποκαλύπτουν ότι οι γυναίκες εμφανίζονται να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά αλλά και στην κατανάλωση του κρασιού. Όταν θελήσαμε να διαπιστώσουμε τι συμβαίνει στην ελληνική αγορά, ο Σύνδεσμος «Ελληνίδες του Κρασιού» πραγματοποίησε έρευνα με στόχο να μελετηθούν η συμπεριφορά των Ελληνίδων όταν αγοράζουν κρασί, οι συνήθειες και προτιμήσεις τους όταν πίνουν κρασί, καθώς και οι οινικές τους γνώσεις. Η έρευνα που έγινε σε τυχαίο δείγμα καταναλωτριών από τον Φεβρουάριο 2013 έως τον Ιανουάριο 2014 και το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που συμμετείχαν ήταν γυναίκες από 25 έως 54 ετών με μέσο και ανώτερο μορφωτικό επίπεδο.
Τα κυριότερα συμπεράσματα που προέκυψαν από την έρευνα αυτή είναι ότι στην πλειοψηφία τους οι γυναίκες αγοράζουν για το σπίτι και πίνουν κυρίως 1 με 2 ποτήρια εμφιαλωμένο, ελληνικό, λευκό και κόκκινο ξηρό κρασί κυρίως από κάβες και σούπερ μάρκετ. Κατά την έξοδό τους η λίστα των κρασιών δίνεται κυρίως στον άνδρα, αλλά αποφασίζουν από κοινού. Πολλές έχουν επισκεφθεί οινοποιεία και κυρίως αναγνωρίζουν τη Νεμέα και τη Σαντορίνη σαν οινοπαραγωγές περιοχές, αλλά δεν έχουν κάνει σεμινάρια οινογευσιγνωσίας και δεν επισκέπτονται εκθέσεις.

Το κρασί σε ποτήρι είναι μόδα;

Η Φωτεινή Παντζιά, ιδιοκτήτρια του wine bar Βy the Glass, δίνει το στίγμα της εποχής:
Το κρασί στο ποτήρι δεν είναι μόδα, ήταν μια ανάγκη που έγινε πραγματικότητα. Οι οινόφιλοι θέλουν να δοκιμάσουν πολλές και διαφορετικές ετικέτες, να γνωρίσουν νέες γεύσεις, να πλουτίσουν τις εμπειρίες τους. Αυτό μπορεί να γίνει δυνατό μόνο με κρασί στο ποτήρι. Οι καταναλωτές γνωρίζουν το κρασί σε ωραίες συνθήκες, με προσιτές τιμές, ανοίγονται μπουκάλια και υπάρχει πρόσβαση σε κρασιά που ενδεχομένως λόγω τιμής δεν θα δοκίμαζε κανείς εύκολα.

Επιπλέον, το ποτήρι έχει λιγότερο κόστος από μια φιάλη και με επιλογές του μισού, ολόκληρου ή της γευστικής δοκιμής, ενώ αποκτάς πρόσβαση σε πολλά κρασιά και αυτό είναι το σημαντικό πλεονέκτημα του ποτηριού.
Πηγή
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου