Κλωνοποίησαν και τη φωνή!


❱❱ Το Deep Voice θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ψηφιακών βοηθών και υπηρεσιών αυτόματης μετάφρασης της ομιλίας
Πώς θα σας φαινόταν αν ακούγατε τη φωνή σας να λέει πράγματα που δεν είπατε εσείς; Αυτή η ανατριχιαστική εξέλιξη είναι πια πραγματικότητα, καθώς η κινεζική απάντηση στο Google, το Baidu, μπορεί να κλωνοποιήσει τις φωνές, αφού τις «ακούσει» για μόλις ένα λεπτό!
Η νέα αυτή τεχνολογία, που εκτιμάται ότι θα έχει σοβαρές επιπλοκές, αφού συμβάλλει στην κλοπή της φωνής, η οποία αποτελεί κομμάτι της ταυτότητας ενός ανθρώπου, ανακοινώθηκε ότι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ψηφιακών βοηθών αλλά και υπηρεσιών αυτόματης μετάφρασης της ομιλίας. Το Deep Voice, όπως ονομάζεται το νέο αυτό πρόγραμμα, μαθαίνει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά με τα οποία επικοινωνεί κανείς, δημιουργώντας έτσι έναν ρομποτικό εαυτό του ομιλούντος, τον οποίο είναι αδύνατον να ξεχωρίσει κανείς από τον πραγματικό.

Ερευνητές εταιρίας τεχνολογίας, με βάση το Πεκίνο, εκπαίδευσε το σύστημα σύνθεσης κειμένου σε φωνή σε πάνω από 800 ώρες ακουστικού υλικού, που είχε εξασφαλιστεί από 2.400 διαφορετικούς ανθρώπους. Για να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή λειτουργία του, το Deep Voice απαιτεί 100 ήχους των πέντε δευτερολέπτων, αλλά μπορεί να μπερδέψει ένα σύστημα αναγνώρισης φωνής με 95% επιτυχία, ακόμα και αν έχει μόλις δέκα δείγματα των πέντε δευτερολέπτων!

Οι ερευνητές τονίζουν ότι αυτό το σύστημα δεν έχει μόνο κινδύνους, επισημαίνοντας ότι μπορεί να δώσει τη δυνατότητα σε ανθρώπους που έχουν χάσει τη φωνή τους να επικοινωνούν.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου