Εμβοές ώτων: Αιτίες, διάγνωση, αντιμετώπιση


Ως εμβοές χαρακτηρίζονται ήχοι που γίνονται αντιληπτοί από τον ασθενή χωρίς να υπάρχει πηγή που εκπέμπει ήχο.
Μπορεί να είναι μονόπλευρες ή αμφοτερόπλευρες, συνεχείς ή σφύζουσες.
Γράφει ο υπεύθυνος του τμήματος ΩΡΛ του L-Medical,Χριστόπουλος Γεώργιος, Χειρουργός ΩΡΛ ενηλίκων -παίδων
Είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί πολλές φορές να γίνει αρκετά ενοχλητικό και να ενοχλεί τον ασθενή σε τέτοιο βαθμό που επηρεάζει την καθημερινότητά του.
Για το λόγο αυτο προσέρχεται στον Ωτορινολαρυγγολόγο αναζητώντας λύση στο πρόβλημα του.
Στην πλειονότητα των περιπτώσεων η εμφάνιση των εμβοών δεν σχετίζεται με κάποια σοβαρή πάθηση.
Συνηθέστερες αιτίες που προκαλείται το βουητό στα αυτιά είναι το βύσμα κυψελίδας(κερί), φλεγμονές( ωτίτιδες) και η πρεσβυακουσία (βαρηκοΐα).
Ο Ωτορινολαρυγγολόγος ανάλογα με το ιστορικό του ασθενούς, τους χαρακτήρες των εμβοών και μετά από την κλινική εξέταση (ωτοσκόπηση, ακοόγραμμα, τυμπανόγραμμα) θα καθοδηγήσει τον ασθενή για το αν απαιτούνται επιπλέον διαγνωστικές εξετάσεις (triplex καρωτίδων, αξονική ή μαγνητική τονογραφία) για αποκλεισμό σοβαρότερων παθήσεων που μπορεί να ευθύνονται για τις εμβοές( αγγειακές δυσπλασίες, νευρολογικά νοσήματα, νεοεξεργασίες περιοχής κεφαλής και τραχήλου)
Επιπλέον ο ιατρός θα δώσει κατάλληλες οδηγίες στον ασθενή για να ανακουφιστεί ή να απαλλαγεί απο το ενοχλητικό σύμπτωμα των εμβοών.
Για προγραμματισμό ραντεβού, επικοινωνήστε με τη γραμματεία του L-Medical στο 27440.26400 (Δευτέρα - Παρασκευή 07:00 - 21:00 και Σάββατο 07:00 - 15:00)
* Ο Χριστόπουλος Γεώργιος, είναι υπεύθυνος του τμήματος ΩΡΛ στο L-Medical
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου