Αγρια σύγκρουση Πνευματικού με τον Τατούλη για τα σκουπίδια!Πνευματικός: "Ανίκανη 7 χρόνια η περιφέρεια Πελοποννήσου"
Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε χθες ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξενδρος Πνευματικός στην περιφέρεια Πελοποννήσου και στην ανικανότητα της να διαχειριστεί το μεγάλο θέμα των σκουπιδιών.
Την πρώτη συνέντευξη τύπου του 2018 παραχώρησε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Κορινθίων.
Ο κ. Αλέξανδρος Πνευματικός ενημέρωσε για τις αποφάσεις που πάρθηκαν
στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα διαχείρισης απορριμμάτων.
Ο κ. Δήμαρχος επανέλαβε την θέση του πως 7 χρόνια που είχε την αρμοδιότητα η Περιφέρεια
και 4,5 χρόνια που έχει τελειώσει ο διαγωνισμός και δεν έχει συμβασιοποιηθεί ακόμα,
αφού οι προσφυγές δεν έχουν εκδικαστεί ακόμα από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Πρότεινε: Μπροστά στο αδιέξοδο που έχει διαμορφωθεί μνα σταματήσει η διαδικασία
και να γίνει ένας νέος διαγωνισμός ως ΦΟΔΣΑ  αφού έχουν την αρμοδιότητα και την εμπειρία.
Η πρόταση του δεν μπήκε καν στη ψηφοφορία αφού έτσι έκριναν ο νέος πρόεδρος και η εκτελεστική επιτροπή.
Επανέλαβε για μία ακόμα φορά πως η απόφαση αυτή: Μόνο αδιέξοδα θα υπάρχουν στο μέλλον από την απόφαση αυτή. θα εξακολουθήσει η Πελοπόννησος  να μην έχει ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων.
Επιβεβαίωσε πως ο Δήμος Κορινθίων προχώρα στον δικό του σχεδιασμό και ενημέρωσε για τις διαδικασίες που ακολουθούνται από τον διαγωνισμό.
Τέλος έθεσε και κάποια ερωτήματα προς την περιφέρεια Πελοποννήσου  τονίζοντας πως θα επανέλθει κατά τη διάρκεια του 2018.

Νικολάκου: "Εχει χάσει την ψυχραιμία του ο Πνευματικός"
Και σήμερα απάντησε η αντιπεριφερειάρχης κα. Ντίνα Νικολάκου:
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Δημάρχου Κορινθίων κ. Πνευματικού σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και την επίθεσή του στην περιφερειακή αρχή η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:
«Για μια ακόμα φορά με τις δημόσιες δηλώσεις του ο κ. Πνευματικός αποκαλύπτει ότι δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως για τη νόμιμη λύση της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων, ως υπεύθυνος σύμφωνα με τα νόμο. Συνεχίζει να προσπαθεί να κρύψει την ανικανότητά του μεταθέτοντας τις ευθύνες του με δήθεν προφάσεις.
Έχει χάσει εντελώς την ψυχραιμία του καθώς καθημερινά αντιλαμβάνεται ότι χάνει την εμπιστοσύνη των δημοτών της Κορίνθου και πέφτει σε ακραίες αντιφάσεις. Απ’ τη μια πλευρά κατηγορεί την Περιφέρεια για το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων ότι είναι ακριβό και εναντίον του δημοσίου συμφέροντος και απ’ την άλλη την εγκαλεί ότι καθυστερεί τη συμβασιοποίησή του.
Ο πολιτικός πανικός που τον διακατέχει τον οδηγεί σε σημείο να ζητά την κατάργηση του Διαγωνισμού της Περιφέρειας, ο οποίος έχει ολοκληρωθεί και έχει τη σύμφωνη γνώμη του ΦΟΔΣΑ, και να προτείνει ως άλλος Δον Κιχώτης νέο διαγωνισμό απ’ την αρχή, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι Διεθνείς Διαγωνισμοί δεν ακυρώνονται ανάλογα τις δικές του διαθέσεις.
Ξέχασε να μας πει στην πρώτη συνέντευξη του έτους τι γίνεται με τη φωτιά στο ΧΑΔΑ Χιλιομοδίου; Πως νομιμοποιείται να εναποθέτει τα σκουπίδια του στο συγκεκριμένο χώρο;
Σε ποιο χώρο, σύμφωνα με το σχεδιασμό του, έχει χωροθετήσει τη λύση που προτείνει;
Πόσο στοιχίζει η λύση του; Είναι σύμφωνη με τον ΕΣΔΑ και τον ΠΕΣΔΑ;
Πίστεψε στα μεγάλα ψεύτικα λόγια του κ. Τσιρώνη, ο οποίος έταξε πακτωλό χρημάτων στους Δημάρχους, και ποτέ δεν απολογήθηκε στους δημότες του για την ανευθυνότητά του και τις συνεχιζόμενες πολιτικές του «γκάφες». Παρόμοια ήταν και η τακτική του στα κέντρα κοινότητας, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να στερήσει το σύνολο της Κορινθίας από τις κοινωνικές αυτές υπηρεσίες.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το ΦΟΔΣΑ θα προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.
Σε ότι αφορά το φράγμα του Ασωπού, αποδεικνύεται ότι ουδέποτε έχει ασχοληθεί σοβαρά με το έργο, καθώς το σύνολο των δηλώσεών του είναι ανακριβές, ενώ για σε ότι αφορά το λιμάνι του Άστρους του προτείνουμε, τώρα που ολοκληρώσαμε τον οδικό άξονα, να επισκεφθεί την περιοχή και να θαυμάσει το εξαιρετικό έργο που υλοποίησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το οποίο έδωσε νέα αναπτυξιακή πνοή στη Βόρεια Κυνουρία.
Εύχομαι στον κ. Πνευματικό καλή χρονιά και κυρίως να προσγειωθεί γρήγορα στην πραγματικότητα, αλλά και να αντιληφθεί ότι απαιτείται συνεργασία και συναίνεση».
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου