Εκοψε την πίτα της η Μικρασιατική στέγη Κορίνθου


Στην κατάμεστη αίθουσα του Χρυσοστόμου Σμύρνης στην Ιωνία Κορίνθου(Συνοικισμός) η Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου έκοψε την Βασιλειόπιτας της για το έτος 2018 τιμώντας ταυτόχρονα και τους 3 Καππαδόκες Ιεράρχες Μέγα Βασίλειο , Γρηγόριο Θεολόγο (Ναζιανζινό) και τον Ιωάννη το Χρυσόστομο που αύριο η εκκλησία μας εορτάζει.
Σε αυτό το Κυριακάτικο σούρουπο τίμησαν με την παρουσία τους μεγάλο μέρος της πολιτικής εκπροσώπησης του τόπου μας αλλά και πολλοί συμπατριώτες και φίλοι.Τιμήθηκαν για την ανιδιοτελή προσφορά τους και την πολύχρονη παρουσία τους παλαιά μέλη του συμβουλίου που έχουν αποσυρθεί ,επίσης επιδόθηκαν τιμητικά διπλώματα στους επιτυχόντες μαθητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ που είναι απόγονοι Μικρασιατών της Κορίνθου.
Παρουσιάστηκε το συλλεκτικό ημερολόγιο του συλλόγου ,που όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος εντυπωσίασε με το θέμα του και το περιεχόμενό του .
Έγινε η κοπή της πίτας από τους ιερείς του ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ,μοιράστηκαν τα κομμάτια της σε κάθε παρευρισκόμενο της εκδήλωσής μας ,μαζί επίσης με τα εξαιρετικά Μικρασιατικά ισλί που φτιάξανε με όλη την αγάπη τους και το μεράκι τους τα κορίτσια του συλλόγου μας .
Και όλα αυτά κάτω από τους ήχους της χορωδίας της Μικρασιατικής Στέγης που έψαλε το απολυτίκιο των 3 Ιεραρχών, λέγοντας μας τα κάλαντα του νέου χρόνου ,τραγουδώντας μας κάποια όμορφα τραγούδια που έφεραν στο κοινό την διάθεση προς χορό .
Ως φόντο δείξαμε τις 2 νέες φορεσιές από τα 6 νέα αποκτήματα μας και μίας παλαιάς φορεσιάς 200 ετων από την Καππαδοκία , παλαιών φωτογραφιών Μικρασιατών και φωτογραφίες των πρώτων σπιτιών που ζήσανε οι πρόσφυγες στον Συνοικισμό. 
Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι κάτι όμορφο σας έμεινε από την προσπάθειά μας, να ευχηθούμε να μας έχει ο Θεός όλους μας γερούς να ξαναβρεθούμε στην αντίστοιχη εκδήλωση "και του χρόνου" .Σας προσκαλούμε και ευελπιστούμε στην παρουσία σας στον επικείμενο αποκριάτικο χορό μας σε ένα γλέντι που θα μας φέρει ακόμα πιο κοντά στις 18 Φεβρουαρίου το μεσημεράκι στο "κέντρο Μεκριζής" με εκλεκτό φαγητό ,ανθρώπινη επαφή και ζωντανή ορχήστρα
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου