To 6,3% θα είναι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα..!



Μέχρι το 2050 θα αποτελούν το 6,3% του πληθυσμού, σύμφωνα με έκθεση αμερικανικού κέντρου ερευνών
Ο πληθυσμός της Ελλάδας θα απαρτίζεται κατά 6,3% από μουσουλμάνους έως το 2050, ακόμα και αν σταματήσει σήμερα οποιουδήποτε είδους μεταναστευτικό ρεύμα. Στην περίπτωση, δε, που οι μεταναστευτικές ροές αυξηθούν, το ποσοστό αυτό μπορεί να φτάσει το 9,7%! Αυτό είναι το συμπέρασμα έκθεσης του αμερικανικού κέντρου ερευνών Pew, που βασίστηκε στην εξέταση τριών διαφορετικών σεναρίων μετανάστευσης στη γηραιά ήπειρο, η οποία θα δει σε αυτό το διάστημα τον μουσουλμανικό πληθυσμό σε διάφορα μέρη της να τριπλασιάζεται!
Οι ειδικοί του think tank, με έδρα την Ουάσινγκτον, εκτιμούν ότι ο μουσουλμανικός πληθυσμός θα συνεχίσει να αυξάνεται τις επόμενες δεκαετίες, ακόμα και αν η μετανάστευση σταματήσει. Στο σενάριο μηδενικής μετανάστευσης οι μουσουλμάνοι θα απαρτίζουν γενικά το 7,4% του ευρωπαϊκού πληθυσμού έως το 2050, σε σύγκριση με 4,9% την περασμένη χρονιά.
Οι ερευνητές αποδίδουν αυτή την εξέλιξη στο γεγονός πως «οι μουσουλμάνοι είναι πιο νέοι (13 ετών, κατά μέσο όρο) και έχουν υψηλότερο δείκτη γεννητικότητας (περίπου ένα παιδί παραπάνω ανά γυναίκα) σε σχέση με τους άλλους Ευρωπαίους». Στη χώρα μας, πάντα σύμφωνα με το Pew, ο μέσος όρος ηλικίας των μουσουλμάνων το 2016 ήταν τα 40 έτη, ενώ των μη μουσουλμάνων τα 44 έτη.
Στο σενάριο μεσαίας μετανάστευσης, που είναι και το πιο πιθανό, κατά το οποίο θα συνεχιστεί η νόμιμη μετανάστευση που καταγράφεται στην Ευρώπη αλλά χωρίς την άφιξη νέων αιτούντων άσυλο, οι μουσουλμάνοι θα απαρτίζουν το 8,1% των Ελλήνων πολιτών.
Τέλος, στο τρίτο σενάριο, αυτό της έντονης μετανάστευσης, που προβλέπει πως η πολύ σημαντική αύξηση των εκτοπισμένων που παρατηρήθηκε το 2014-2016 θα συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό έως το 2050, το ποσοστό των μουσουλμάνων πολιτών προβλέπεται ότι θα φθάσει το 14% του ευρωπαϊκού πληθυσμού, ποσοστό που είναι σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερο από το σημερινό. Στη χώρα μας το ποσοστό αυτό θα ανέλθει σε 9,7%, ενώ το 2016 έφτανε το 5,7%.
Σημειώνεται ωστόσο από το Pew ότι, ακόμα και στην πιο ακραία προβολή του, το ποσοστό των μουσουλμάνων στην Ευρώπη συνολικά θα είναι «σημαντικά μικρότερο» από εκείνο των χριστιανών και των άθρησκων μαζί.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου