ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: «Το ΚΕ.Π.Α.Π. υλοποιεί το πιο φιλόδοξο αθλητικό έργο που έγινε ποτέ στην Κόρινθο»


To Kέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του δήμου Κορινθίων, αποτελεί τον πλέον αθόρυβο "εργάτη" της πόλης και του δήμου Κορινθίων.
Όλοι οι πολίτες από το πιο μικρό χωριό μέχρι το κέντρο της πόλης καθημερινά έρχονται σε επαφή μαζί του και απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του, στους ευαίσθητους τομείς του περιβάλλοντος, του αθλητισμού και του πολιτισμού.
Εκατοντάδες δράσεις του Κέντρου καλύπτουν το σύνολο σχεδόν των αναγκών και αναζητήσεων των πολιτών, εντελώς δωρεάν και με διάθεση οι δράσεις αυτές να επεκτείνονται και να καλύπτουν ακόμα και τις πιο ιδιαίτερες κατηγορίες πολιτών της Κορίνθου στα πλαίσια της μεγάλης κοινωνικής ευθύνης που έχει το ΚΕ.Π.Α.Π.
Ανέλαβα το Κέντρο πριν από 7 περίπου μήνες με εντολή του δημάρχου κ. Αλέξανδρου Πνευματικού και μέχρι σήμερα, προσπάθησα να ενημερωθώ όσο πιο βαθιά γίνεται, να λύσω προβλήματα που δημιουργούσαν καθυστερήσεις και τριβές και επιπλέον να βρω κοινά βήματα με το διοικητικό συμβούλιο που είναι υπερκομματικό και απαιτητικό.
Απέφυγα συστηματικά να αναφερθώ στο έργο που συντελείται στο Κέντρο από λίγους υπαλλήλους οι οποίοι όμως το αγαπούν και νοιώθουν προσωπική ευθύνη απέναντι του αλλά και απέναντι στους πολίτες και δημότες μας.
Ακόμα και στην κορυφαία στιγμή του φετινού καλοκαιριού, όπως αναγνωρίστηκε από όλους, όταν το ΚΕ.Π.Α.Π. με την μεγαλειώδη συναυλία της Άννας Βίσση, κατάφερε να χωρέσει στον Φλοίσβο όλη την Κορινθία, εμείς συνεχίσαμε αθόρυβα την δουλειά μας και τα σχέδια μας για την υλοποίηση ακόμα πιο φιλόδοξων προγραμμάτων, όπως είναι το πολύ μεγάλο και σπουδαίο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά τον Αθλητισμό του δήμου.
Με την καθοδήγηση του Αλέξανδρου Πνευματικού, το ΚΕ.Π.Α.Π., υλοποιεί και σχεδιάζει ταυτόχρονα την μεγαλύτερη ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ που έγινε ποτέ στον Δήμο Κορινθίων στον αθλητισμό και περιλαμβάνει:
-Την ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου της Κορίνθου, με την προσθήκη δημοσιογραφικών θεωρείων και υποδομών για να ανταποκρίνεται στις Εθνικές κατηγορίες (Ολοκληρώνεται)
-Την κατασκευή κλειστού βοηθητικού για τις Ακαδημίες και τις προπονήσεις των ομάδων, δίπλα απο το σημερινό κλειστό γήπεδο (έτοιμη η μελέτη, προχωρά η δημοπράτηση)
-Την γενναία παρέμβαση - συντήρηση στο ανοικτό Δημοτικό στάδιο Κορίνθου, με την βελτίωση των υποδομών του (Είναι σε εξέλιξη)
-Την κατασκευή νέων γηπέδων τένις στον Άγιο Γεώργιο που θα δημιουργήσουν γήπεδα και υποδομές πανελλήνιας εμβέλειας (Ολοκληρώνεται η μελέτη για να δημοπρατηθούν).
-Την ανέγερση ΝΕΟΥ υπερσύγχρονου ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ, στο κόμβο των Εξαμιλίων, 1500 περίπου θέσεων (Προχωρά η μελέτη του έργου)
-Την συντήρηση ΟΛΩΝ των δημοτικών γηπέδων του δήμου και των αθλητικών υποδομών (Δημοπρατήθηκε ο νέος χλοοτάπητας Σοφικού, σε εξέλιξη η συντήρηση των υπολοίπων).
-Την επανεκκίνηση προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού για όλες τις ηλικίες (Υλοποιείται και ήδη προσλαμβάνονται γυμναστές).
-Την διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων τοπικής, Εθνικής και διεθνούς απήχησης και ενδιαφέροντος που προάγουν την πόλη και την οικονομία της, ενώ δημιουργούν ανταγωνιστικές σε υψηλό επίπεδο Κορινθιακές ομάδες και αθλητές.
Ανταποκρινόμενοι στην ευθύνη που μας ανέθεσαν ο δήμαρχος αλλά και οι συνεργάτες στην δημοτική αρχή, προσπαθούμε και θα τα καταφέρουμε το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα ταυτόχρονα με τις άλλες μεγάλες δράσεις του κέντρου, να έχουν ολοκληρωθεί στο τέλος της θητείας μας, διότι αποτελούν δεσμεύσεις για όλους μας απέναντι στους Κορίνθιους.
Φιλοδοξία μας είναι το ΚΕΠΑΠ σύντομα να αποτελεί σημείο αναφοράς σε όλους τους τομείς δράσεων του παρέχοντας κάθε δυνατή συνθήκη και υποδομή ώστε να λάμψει και πάλι η των Κορινθίων Πολιτεία και να αποτελέσει σημείο συνάντηση πολιτιστικών, αθλητικών και περιβαλλοντικών γεγονότων που θα δημιουργούν καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους μας.
Για αυτό δεσμευόμαστε απέναντι σας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Πρόεδρος ΚΕΠΑΠ
Δήμου Κορινθίων
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου