Σύλληψη για παράνομο κυνήγι στην Αρχαία Κόρινθο..!


Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου
Αρναουτόπουλος Γεώργιος, Μίκος Παναγιώτης, Νέγρης Δημήτριος και Σταμάτης Παναγιώτης, με περιοχή ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Λουτρακίου, Νεμέας, Κιάτου και Τενέας αντίστοιχα, αξιοποιώντας σχετική καταγγελία για παράνομη θήρα με την χρήση ηχομιμητικής συσκευής προσέλκυσης πτηνών (κράχτης) μετέβηκαν στην περιοχή της Αρχ. Κορίνθου όπου και εντόπισαν την συσκευή να είναι σε κατάσταση λειτουργίας.
Αμέσως έθεσαν την περιοχή υπό παρακολούθηση και μόλις ξημέρωσε ήρθε στο συγκεκριμένο σημείο ένα όχημα με δύο επιβαίνοντες από το οποίο κατέβηκε ένα άτομο, πήρε το κυνηγετικό του όπλο και τον κυνηγετικό του σκύλο και ξεκίνησε το κυνήγι. Μετά από λίγη ώρα προχώρησε προς το σημείο που ήταν τοποθετημένη η συσκευή, έσκυψε και την έλεγξε. Στην συνέχεια συνέχισε το κυνήγι του και θήρευσε ένα ορτύκι.
Οι Θηροφύλακες αμέσως έκαναν φανερή την παρουσία τους και αφού ενημέρωσαν το εν λόγω άτομο για την παράνομη πράξη του καθώς επίσης ότι θα πρέπει να προβούν στην κατάσχεση των παράνομων μέσων, δέχτηκαν φραστική επίθεση ενώ αποπειράθηκε σπρώχνοντας βίαια τον Θηροφύλακα να πάρει πίσω το κυνηγετικό του όπλο. Ζητήθηκε η συνδρομή της Αστυνομίας και με την παρουσία του αστυνομικού οργάνου συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου.
Υπεβλήθη δε η σχετική μήνυση στο Δασαρχείο Κορίνθου για παράνομη θήρα με την χρήση ηχομιμητικής συσκευής προσέλκυσης πτηνών καθώς επίσης για αντίσταση κατά της αρχής ενώ κατασχέθηκαν τα παράνομα μέσα όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.
Η υπόθεση εκδικάστηκε αυθημερόν και επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο, ύστερα και από την έφεση που αιτήθηκε, 4 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή και πρόστιμο 150 ευρώ καθώς επίσης και επικύρωση της κατάσχεσης.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου