Το... meeting των προσκόπων!



Χίλιοι έφηβοι πρόσκοποι και 250 ενήλικες συνοδοί κατέκλυσαν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου την Πελοπόννησο, όπου πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη και πιο συναρπαστική πανελλαδική κατασκήνωση νέων ΕΛΠΙΔΑ 2017.
Από την
Εύα Παπαδάτου
Σε ένα πρόγραμμα δύο επιπέδων, τους Ανιχνευτές (ηλικία 15-18 ετών) περίμεναν πολλές δραστηριότητες, όπως καταδύσεις, ιστιοπλοΐα, canyoning, ενώ είχαν την ευκαιρία να προσφέρουν ανιδιοτελώς βοήθεια στις τοπικές κοινωνίες και να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές της φύσης, όπως και την πολιτιστική, λαογραφική και ιστορική παράδοση του τόπου.
Η πρώτη φάση του προγράμματος περιελάμβανε τη διάσχιση τεσσάρων μεγάλων βουνών της Πελοποννήσου (κορυφή Οστρακίνα 1.981 μ. στο Μαίναλο, κορυφή Μεγάλη Τούρλα 1.935 μ. στον Πάρνωνα, κορυφή Προφήτης Ηλίας 2.407 μ. στον Ταΰγετο και την Ψηλή Κορφή 2.355 μ. στον Χελμό). Οι νεαροί πρόσκοποι περιηγήθηκαν σε ορισμένα από τα ομορφότερα μονοπάτια και διανυκτέρευσαν σε σκηνές κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι.
Προσφορά και αλληλεγγύη
Μάλιστα, στα χωριά από τα οποία πέρασαν διοργάνωσαν δεκάδες δράσεις κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, όπως παιχνίδια με παιδιά απομακρυσμένων ορεινών χωριών, καθαρισμός και σήμανση μονοπατιών, κατασκευή και συντήρηση ενημερωτικών πινακίδων σε κοινόχρηστους χώρους αναψυχής, απομάκρυνση ξερών κλαδιών για την αποφυγή πυρκαγιάς, ζωγραφιές σε τοίχους σχολείων και σχεδιασμός παιχνιδιών στα πατώματα, καθώς και προσφορά τροφίμων σε Κοινωνικά Παντοπωλεία.
Στη δεύτερη φάση της δράσης, που ολοκληρώθηκε την παραμονή της Παναγίας, όλες οι ομάδες συναντήθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία και κατασκήνωσαν δίπλα στον Αλφειό ποταμό, όπου, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα περιελάμβανε sea-kayak, ιστιοπλοΐα και καταδύσεις στην Πύλο, rafting στους ποταμούς Ερύμανθο και Αλφειό, ορεινή ποδηλασία στο δάσος της Φολόης, διάσχιση του φαραγγιού Χαρατσάρη Νεμούτας και βραδινά παιχνίδια μυστηρίου.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου