Είναι οι γυναίκες σήμερα πιο «εύκολες» από ποτέ;


Κάποτε, η γυναίκα περίμενε καρτερικά τον άντρα που θα την παντρευόταν για να έρθει σε επαφή με τη σεξουαλικότητά της. Φύλαγε τον εαυτό της για τον “one and only” που θα έμπαινε στη ζωή της και θα ήταν ο πρώτος και ο τελευταίος της εραστής.

Ευτυχώς για σένα, για μένα, για όλους μας, οι εποχές αυτές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Τα καλά νέα για το σεξ στην εποχή μας, είναι πως δεν έχουμε να κάνουμε -σε μεγάλο βαθμό- με συντηρητισμό. Ωστόσο, σήμερα έχουμε περάσει στο άλλο άκρο όσον αφορά στη γυναικεία σεξουαλική απελευθέρωση: από το οι γυναίκες είναι «πολύ δύσκολες» στο... «πολύ εύκολες».

Στις μέρες μας, υπάρχει η πεποίθηση ότι οι γυναίκες έχουν γίνει «εύκολες» ή αν προτιμάς «υπερβολικά διαθέσιμες» να βρεθούν μαζί σου στο κρεβάτι. Είναι όμως έτσι ακριβώς τα πράγματα;
Σου παρουσιάζουμε έξι λόγους που σου εξηγούν γιατί η παραπάνω άποψη είναι λανθασμένη και παραπλανητική και ως εκ τούτου καλό θα ήταν να μην την ενστερνίζεσαι.
Το «οι γυναίκες σήμερα έχουν γίνει “εύκολες”» είναι λάθος να πιστεύεται γιατί:

Αποθαρρύνει τις γυναίκες από το «σπορ»

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Όπως κι εσύ, έτσι και η γυναίκα έχει σεξουαλικές ορμές, λίμπιντο που «χτυπάει» κόκκινο και όρεξη να κάνει σεξ και να βιώσει έναν απολαυστικό οργασμό. Όταν λοιπόν γνωρίσει έναν άντρα που τις κάνει «κλικ», η πρώτη σκέψη που θα περάσει από το μυαλό της θα είναι ότι θέλει να βρεθεί στο κρεβάτι του. Αναρωτιέσαι για τη δεύτερη; Ότι εκείνος θα την κατατάξει στις «εύκολες». Κι εκεί κάπου αλλάζει γνώμη. Αποτέλεσμα; Αντί να περάσει ένα παθιασμένο βράδυ μαζί του, θα επιστρέψει σπίτι μόνη της για να κάνει παρέα με τις ενοχέςμ τις ανασφάλειες και τις φοβίες της.

Τις στιγματίζει


Η πεποίθηση αυτή κάνει τις γυναίκες να αισθάνονται άσχημα για τη σεξουαλικότητά τους. Να νιώθουν ανήθικες, πρόστυχες, αναξιοπρεπείς. Αυτό ακριβώς που συνοψίζει το slut shaming, το οποίο μπορεί να έχει ακριβή μετάφραση στα ελληνικά, αλλά αποτελεί ουσιαστικά μία μορφή bullying, που στοχοποιεί τις γυναίκες και τις επιβαρύνει ψυχολογικά.
Μειώνει τις πιθανότητές σου για casual sex

Το φυσικό και επόμενο επακόλουθο του στιγματισμού. Από τη μία σου αρέσει το περιστασιακό σεξ, από την άλλη όμως συνηθίζεις να διατείνεσαι ότι οι γυναίκες σήμερα είναι «εύκολες». Κάτι μάλλον δεν πάει καλά με την πάρτη σου, γιατί αυτά τα δύο δεν συνάδουν. Το δεύτερο αποκλείει τις πιθανότητές σου για το πρώτο. Πάρ' το χαμπάρι.

Υποτιμά το σεξ αυτό καθ' αυτό


Τίποτα κακό δεν μπορεί να προκύψει από το να κάνουν δυο άνθρωποι, που γνωρίζονται από ελάχιστα έως καθόλου, σεξ. Αρκεί να είναι συναινετικό και ασφαλές. Άλλωστε, μην ξεχνάς πως πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής, μαζί με το φαγητό.

Κρύβει σεξισμό


Το «Οι γυναίκες έχουν γίνει “εύκολες”» είναι αν μη τι άλλο ένα σεξιστικό σχόλιο, που όχι μόνο στιγματίζει το αντίθετο φύλο, αλλά και το τιμωρεί επειδή θέλει να κάνει ακριβώς αυτό που κάνουν οι άντρες: casual sex. Γιατί κανείς δεν αναρωτιέται λοιπόν μήπως οι άντρες έχουν γίνει «υπερβολικά διαθέσιμοι» στην εποχή μας; Ίσως, γιατί ο πουριτανισμός ζει και βασιλεύει ακόμη.

Το σεξ δεν σημαίνει το τέλος του φλερτ


Μερικές φορές το ερώτημα «Έχουν γίνει σήμερα οι γυναίκες “εύκολες”» είναι ένας τρόπος για να εκφράσουν οι άντρες το φόβο τους ότι δεν γίνεται πλέον «παιχνίδι». Ότι οι γυναίκες δηλαδή ρίχνουν το οχυρό τους, χωρίς φλερτ και κυνήγι. Μέγα λάθος. Δεν υπάρχει γυναίκα που θα «πέσει» στην αγκαλιά σου, πόσω μάλλον στο κρεβάτι σου, αν δεν την έχεις φλερτάρει. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι δεν χρειάζεται να βγεις μαζί της και τρία και τέσσερα και δέκα ραντεβού για να υποκύψει στη γοητεία σου. Μπορεί να γίνουν όλα μέσα σε ένα βράδυ. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι το φλερτ κατέχει εξέχουσα θέση στην ατζέντα του casual sex.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου