H Fulgor υπέγραψε σύμβαση με-το-κλειδί-στο-χέρι...


Η Fulgor, θυγατρική της Ελληνικά Καλώδια, υπέγραψε σύμβαση με-το-κλειδί-στο-χέρι με την Enel Green Power Hellas, θυγατρική της ιταλικής εταιρίας ενέργειας Enel για την προμήθεια και εγκατάσταση υποβρύχιας ηλεκτρικής διασύνδεσης υψηλής τάσης για τη μεταφορά της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας από τη συστοιχία των αιολικών πάρκων του Καφηρέα στο εθνικό δίκτυο (Υποσταθμός Παλλήνης, Αττικής).
Με την ολοκλήρωσή του το έργο αιολικής ενέργειας του Καφηρέα θα έχει συνολική εγκατεστημένη ισχύ 154 MW και θα αποτελεί τη μεγαλύτερη συστοιχία αιολικών πάρκων της χώρας, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η σύμβαση της Fulgor περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, την προμήθεια, την εγκατάσταση και την υποθαλάσσια προστασία, καθώς και την εκτέλεση εργασιών τερματισμού των καλωδίων και την πραγματοποίηση δοκιμών για τη διασύνδεση μεταξύ της Καρύστου (Εύβοια) και της Ραφήνας (Αττική), μέσω σύνθετου τριπολικού καλωδίου 150 kV με μόνωση XLPE και με ενσωματωμένο καλώδιο οπτικών ινών 24 ινών. Το καλώδιο της διασύνδεσης θα έχει συνεχόμενο μήκος περίπου 45 χιλιομέτρων και θα εγκατασταθεί σε βάθος μέχρι και 105 μέτρων. Η εκτέλεση του έργου θα ξεκινήσει εντός του 2017 ενώ οι εργασίες εγκατάστασης έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν εντός του πρώτου τριμήνου του 2018.
Το υποβρύχιο καλώδιο της διασύνδεσης θα παραχθεί στο εργοστάσιο της Fulgor στο Σουσάκι, Κορινθίας. Οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας της Fulgor καθιστούν δυνατή την παραγωγή και τις δοκιμές σε μεγάλα, συνεχόμενα μήκη των μακρύτερων υποβρύχιων καλωδίων σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα υπόγεια καλώδια της διασύνδεσης θα παραχθούν στο εργοστάσιο της Ελληνικά Καλώδια στη Θήβα, Βοιωτίας.
Η ανάθεση του εν λόγω σημαντικού έργου υπογραμμίζει την εξέχουσα θέση της Ελληνικά Καλώδια ως κατασκευαστή υποβρύχιων καλωδίων στην παγκόσμια υπεράκτια βιομηχανία ενέργειας. Τα τελευταία χρόνια, η Ελληνικά Καλώδια αναπτύσσει τεχνολογικά προηγμένα καλώδια και λύσεις με τεχνογνωσία που εκτείνεται σε υποβρύχια καλώδια υψηλής τάσης και καλώδια υπερυψηλής τάσης, καθώς και σε υποβρύχια καλώδια οπτικών ινών.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου