Ποια είναι τα οφέλη της μουσικής στην ψυχική μας υγεία;


Η μουσική επηρεάζει αναμφισβήτητα τα συναισθήματά μας, όπως επίσης και η διάθεση μας αντικατοπτρίζεται στο είδος της μουσικής που ακούμε.
Η <<τονικότητα>> της μουσικής σε όλο τον κόσμο έχει ρυθμιστεί στα A (Νότα Λα) = 440 Hz , μιας και ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης (ISO) το καθιέρωσε το 1953. Ωστόσο, εξετάζοντας τη "δονητική φύση" και "συμπεριφορά" του σύμπαντος συνεπάγεται ότι, ο τόνος αυτός είναι σε δυσαρμονία με το φυσικό συντονισμό της φύσης και μπορεί να δημιουργήσει αρνητικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη συμπεριφορά και συνείδηση.

Μερικές θεωρίες (αν και είναι σαθρές ως προς την επιστημονική τους εγκυρότητα) αφήνουν να εννοηθεί ότι το ναζιστικό καθεστώς ήταν υπέρ της υιοθέτησης αυτής της τονικότητας για να διαπιστωθεί μέσω μιας μυστικής επιστημονικής έρευνας, ποιο "πεδίο συχνοτήτων" μπορεί να προκαλέσει πιο αποτελεσματικά συναισθήματα φόβου, ανησυχίας και επιθετικότητας. Είτε ισχύει είτε όχι αυτή η συνωμοσία, υπάρχουν ενδιαφέρουσες μελέτες που επισημαίνουν τα οφέλη της ρύθμισης μουσικής τονικότητας στα Α = 432 Hz αντί των 440 που είναι σήμερα.

Πολλά συγκροτήματα, καλλιτέχνες και είδη μουσικής, ακόμη κι αν η μουσική τους είναι ρυθμισμένη στα Α = 440 Hz, μετά τη σύγκριση τραγουδιών τόσο στα A = 432 Hz όσο και στα Α = 440 Hz οι επιστήμονες διακρίνουν σημαντικές διαφορές. Δεν διαπιστώθηκε από ειδικούς του ήχου και επιστήμονες ότι η συχνότητα στα 440Hz μπορεί να μετατρέψει κάποιον σε "επιθετικό άτομο".

Αυτό που μπορώ να ισχυριστώ σαν απλός ακροατής και όχι σαν ειδήμων και που μπορώ να αντιληφθώ είναι ότι ο κόσμος εκτίθεται σε μουσική που επικεντρώνεται περισσότερο στο να διεγείρει τα "πρωτόγονα¨ ένστικτα που προσιδιάζουν σε φυλές που περιέρχονται σε κατάσταση έκστασης υπό την υπόκρουση δυσαρμονικής και βάρβαρης μουσικής που δεν εξυψώνει τον άνθρωπο σε ανώτερες πνευματικές σφαίρες αλλά τον αποχαυνώνει και τον εξαχρειώνει
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου