Συγκρούσθηκαν πλωτά μέσα στην Διώρυγα Κορίνθου;


 Μετά από διασταυρωμένες  πληροφορίες  που  έφτασαν στο ιστολόγιο  μας ,για μια ακόμα  φορά επιβεβαιωνόμαστε  για τα όσα γράφουμε καθώς και  για τις ανησυχίες  που  εκφράζουμε  διαχρονικά  για το πόσο καλή  ή όχι είναι  η Διοίκηση  και η λειτουργία  της Διώρυγας της Κορίνθου .
Μετά από όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα όπως π.χ το εργατικό ατύχημα  τον Μάρτιο του 2017  , την προσάραξη του πλοίου εντός της Διώρυγας πριν από δυο περίπου μήνες ,  παράνομα και ανασφάλιστοι εργαζόμενοι στα.......πλωτά  μέσα της Διώρυγας  κλπ , τώρα ήρθε και η σύγκρουση δυο πλωτών  ιδιοκτησίας Διώρυγας Κορίνθου τα οποία εν ώρα εργασιών εντός της Διώρυγας  ένα  Ρυμουλκό εμβόλισε  μια φορτηγίδα .
Το γεγονός δεν είναι τόσο  απλό όσο θέλουν να το παρουσιάσουν οι Διοικούντες με την προσπάθεια τους να μην γίνει γνωστό ακόμα και στις προϊστάμενες Αρχές  όπως τα Λιμεναρχεία Ισθμίας και Κορίνθου ή και ακόμα ποιο ψηλά .
Οι ευθύνες είναι καθαρά των :
 1) του προϊσταμένου Ναυτικής Υπηρεσίας  ο οποίος  δυστυχώς κατέχει αυτή την θέση κατά παραβίαση  του Εσωτερικού Κανονισμού Προσωπικού της Α.Ε.ΔΙ.Κ όπου στην σελίδα 1809 της Υπουργικής Απόφασης  Αριθ. 18810/318  6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1988  παράγραφο  ΝΑΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ β! αναφέρει ότι  .
Ένας  Προϊστάμενος Ναυτικής Υπηρεσίας  : Προσόντα . Δίπλωμα πλοιάρχου Α ! τάξεως με μακράν ναυτική εμπειρία ως πλοίαρχος Α!
Ο σημερινός και κατ, επιλογήν ορισμένων προϊστάμενος Ναυτικής Υπηρεσίας έχει Δίπλωμα Πλοιάρχου Β! και καμία Ναυτική εμπειρία εκτός της Διώρυγας .
2) Ο Πρόεδρος , η Διευθύνουσα Σύμβουλος και όσα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ψήφισαν και αποδέχτηκαν  την τοποθέτηση του συγκεκριμένου υπαλλήλου σε θέση ευθύνης χωρίς να είναι κάτοχος των απαραίτητων προσόντων και παρά  την αρνητική γνώμη του Νομικού Συμβούλου της Α.Ε.ΔΙ.Κ  .
3) Ο εργοδηγός της Α.Ε.ΔΙ.Κ και υπεύθυνος  αυτού του είδους εργασιών  εντός του χώρου της Διώρυγας .
4) Σύσσωμο το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο το όποιο από την λήψη των Καθηκόντων του έως και σήμερα λειτουργεί παραβιάζοντας Νόμους και κανόνες  περί Α.Ε.ΔΙ.Κ , αψηφώντας κάθε κίνδυνο  και αρνούμενοι να αποδεχτούν το γεγονός ότι υπέρ άνω αυτών υπάρχουν άλλοι κρατικοί λειτουργοί όπως οι Υπουργός και Υφυπουργός Οικονομικών , Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας  ,Εισαγγελία Αρείου Πάγου , Σώμα  Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης , Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κλπ .
Εμείς παρακολουθούμε τα θέματα της Α.Ε.ΔΙ.Κ και θα είμαστε πάντα εδώ για να ενημερώνουμε και όχι να παραπληροφορούμε .
Πηγη
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου