Καύσωνας στην Ευρώπη, ανεβαίνει η θερμοκρασία στην Ελλάδα


Μπορεί ο καιρός να μας έχει απογοητεύσει προς το παρόν στην Ελλάδα, ωστόσο στην Ευρώπη βιώνουν άγριο κύμα καύσωνα…
Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός ανακοίνωσε, με βάση την εξέλιξη της θερμοκρασίας τους τελευταίους δύο μήνες, ότι η Γη περνά έναν ακόμη εξαιρετικά θερμό χρόνο και ότι τα κύματα καύσωνα είναι πολύ πρόωρα.
Ακόμη και πριν από τον τελευταίο μήνα, στοιχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ δείχνουν ότι η Ευρώπη, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νοτιοανατολική Ασία, ανάμεσά τους η Κίνα, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα, είχαν ασυνήθιστα ζεστό καιρό από τον Μάρτιο έως τον Μάιο.
Στην Ελλάδα, η θερμοκρασία θα αρχίσει να αυξάνεται σταθερά και το Σαββατοκύριακο αναμένεται να καταγραφούν τα πρώτα 40άρια. Σύμφωνα με την πρόβλεψη του γνωστού μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, θα ισχύσουν τα εξής τα επόμενα 24ωρα στη χώρα μας…
ΑΘΗΝΑ:
Πέμπτη : 34°C
Παρασκευή : 36°C
Σάββατο : 37-38°C
Κυριακή : 37-38°C


Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 18 ως 32 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 15 έως 34 βαθμούς κελσίου.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου