Στην Ελλάδα το χάπι που βάζει stop στην πείνα!


Χαράς ευαγγέλια για τους... γεματούληδες! Επειτα από πολλά χρόνια αναμένεται σύντομα και στην Ελλάδα το πρώτο φάρμακο για την παχυσαρκία! Πρόκειται για έναν συνδυασμό βουπροπιόνης και ναλτρεξόνης, ο οποίος δρα σε κεντρικό επίπεδο και μειώνει το αίσθημα της πείνας.

Οι ειδικοί ελπίζουν ότι το νέο φάρμακο θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, που έχει εξελιχθεί σε μάστιγα, καθώς είναι η βασική αιτία για πολλές ασθένειες, μεταξύ των οποίων και ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, η υψηλή χοληστερίνη, η υπέρταση, τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά.

Τη σχετική ανακοίνωση έκαναν χθες σε συνέντευξη Τύπου οι ειδικοί του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ) με αφορμή το 32ο Συνέδριο Κλινικής Καρδιολογίας, το οποίο διοργανώνεται σε συνεργασία με την Α' Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και θα διεξαχθεί στις 21 και τις 22 Απριλίου στην Αθήνα.
Η δαπάνη της συμμετοχής
Οι ειδικοί επισήμαναν ότι μόνο οι μισοί Ελληνες γνωρίζουν την τιμή της χοληστερόλης τους, αλλά από αυτούς μόνο οι μισοί κάνουν κάτι για να τη μειώσουν. Ακόμα, σχεδόν ένας στους έξι που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για τη μείωση της χοληστερίνης αναγκάζεται να τη διακόψει λόγω αδυναμίας να αντεπεξέλθει στην οικονομική δαπάνη της συμμετοχής!

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από τη διάρκειας έντεκα ετών έρευνα του προγράμματος Μήνας Ελέγχου Χοληστερόλης του ΕΛΙΚΑΡ, που περιλαμβάνει δεδομένα από περισσότερα από 60.000 άτομα και αποτελεί τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων για τους παράγοντες κινδύνου των καρδιαγγειακών νοσημάτων στον πληθυσμό της χώρας μας. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Α' Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Ιπποκράτειου της Αθήνας, καθηγητή Δημήτριο Τούσουλη, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επίδραση των περιβαλλοντικών παραγόντων και των ρύπων σε μια σειρά από νοσήματα της καρδιάς, του αναπνευστικού, αλλά και στον καρκίνο.

Επίσης, αναδείχθηκε η αξία διατροφικών συστατικών, όπως οι στερόλες και ο καφές, καθώς και μία σειρά από κοινωνικοοικονομικούς παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την καρδιαγγειακή υγεία, όπως το εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση, το επίπεδο εκπαίδευσης, η ψυχική υγεία και η άσκηση.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου