Στην έκθεση "Κυνηγεσία 2017" η περιφέρεια Πελοποννήσου


Δυναμική ήταν η παρουσία της «Μυθικής Πελοποννήσου» στην έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2017», που πραγματοποιήθηκε στο MEC Παιανίας στην Αθήνα από τις 7 έως τις 9 Απριλίου 2017. Πρόκειται για τη μοναδική έκθεση του συγκεκριμένου κλάδου, με αντικείμενο το κυνήγι, ο αγροτουρισμός και κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με την ύπαιθρο.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω της Πελοπόννησος Α.Ε. Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας Ο.Τ.Α., συμμετείχε με ένα θεματικό περίπτερο 90 τ.μ., στο οποίο πραγματοποιήθηκαν δράσεις γαστρονομίας, ενημέρωσης για τον εμπλουτισμό των βιότοπων, προβολής και προώθησης της τοπικής κουλτούρας και ιστορίας, αλλά και των ιδιαίτερων φυσικών χαρακτηριστικών της περιοχής.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφτηκε πλήθος κόσμου, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τον προορισμό, να γευτούν τοπικές παραδοσιακές συνταγές και να συνομιλήσουν με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας  για την τοπική κουλτούρα, την ιστορία και το φιλόξενο περιβάλλον της Πελοποννήσου.
Η συμμετοχή πλαισιώθηκε από ειδική καλλιτεχνική εκδήλωση με παραδοσιακή μουσική και χορευτικά συγκροτήματα του Μωριά, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Απριλίου στην κεντρική σκηνή εκδηλώσεων της έκθεσης. Παράλληλα με τις καλλιτεχνικές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, οι επισκέπτες του περιπτέρου είχαν την δυνατότητα να γευτούν μοναδικές συνταγές με βάση το κυνήγι και προϊόντα της φύσης.
Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησαν η θεματική αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Δικτύων και Χωροταξίας Ντίνα Νικολάκου και ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης και περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας Γιώργος Ρουμελιώτης.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων η κα Νικολάκου απηύθυνε  χαιρετισμό, και τόνισε, μεταξύ άλλων, πως η κυνηγεσία δεν είναι και δεν πρέπει να αποτελεί χώρο αντιπαράθεσης και πως όλες οι πολιτικές πλευρές θα πρέπει να παραδειγματιστούν από τη στρατηγική, το στόχο, τη σωστή προετοιμασία, το πάθος και την αγάπη των κυνηγών γι’ αυτό που κάνουν, ώστε όλα τα παραπάνω να αποτελέσουν τα εργαλεία της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής αναδόμησης της χώρας μας.
Το περίπτερο επισκέφτηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο βουλευτής Αχαΐας του ΚΕΕ Νικόλαος Καραθανασόπουλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γεώργιος Βλάχος και Νίκος Δένδιας.
Στο περίπτερο επίσης ξεναγήθηκαν ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Νίκος Παπαδόδημας, ο σύμβουλος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος Νίκος Σταθόπουλος, και πλήθος εκπροσώπων κυνηγετικών συλλόγων, οι οποίοι έδωσαν συγχαρητήρια για την παρουσία του περιπτέρου, χαρακτηρίζοντάς το ως «στολίδι» που κόσμησε φέτος την έκθεση και εξήραν το έργο και τη διαρκή προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την προβολή και ανάδειξη της περιοχής μέσω της εξωστρέφειας.


Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου