Λεφτά για την ηλεκτροκίνηση στο έργο Κιάτο – Ροδοδάφνη.


Το μισό δισ. ευρώ θα προσεγγίσουν τα έργα σιδηροδρομικής υποδομής που θα προκηρύξει μέχρι τα τέλη του χρόνου η ΕΡΓΟΣΕ, παρά τις γκρίνιες των εργολάβων για απουσία νέων δημοπρασιών.
Το βαρύ πυροβολικό αποτελεί η κατασκευή του τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου στο τμήμα Σιδηροδρομικός Σταθμός Αθηνών (ΣΣΑ)– Τρεις Γέφυρες με υπογειοποίηση του δικτύου στην περιοχή Σεπολίων, προϋπολογισμού 125 εκατ. ευρώ. Μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού προγραμματίζεται να έχει δημοπρατηθεί η κατασκευή των σταθμών και της σηματοδότησης και στο τμήμα Ροδοδάφνη – Ψαθόπυργος ύψους 95 εκατ. ευρώ, ενώ για την ίδια περίοδο, δρομολογείται ο διαγωνισμός και για την ηλεκτροκίνηση στο έργο Κιάτο – Ροδοδάφνη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβίβασε η διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου για το β' εξάμηνο του έτους, προγραμματίζονται οι διαγωνισμοί στο τμήμα Ψαθόπυργος – Μποζαϊτικα, η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα προϋπολογισμού 43 εκατ. ευρώ.
Κινητικότητα παρουσιάζει η ΕΡΓΟΣΕ και στο πλαίσιο των μελετών. Εντός του έτους προγραμματίζεται η ολοκλήρωση της μελέτης για την επέκταση του προαστιακού στο τμήμα Κορωπί – Λαύριο, η σιδηροδρομική σύνδεση του 6ου προβλήτα του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης και οι μελέτες για το έργο του Δυτικού Προαστιακού Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με έγγραφο που εστάλη από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, κ. Θανάση Βούρδα, προς το υπουργείο Υποδομών, τα έργα και οι μελέτες που δημοπρατήθηκαν την τελευταία διετία ανήλθαν σε 148 εκατ. ευρώ.
Η νέα διοίκηση προέβη στην ωρίμανση των έργων και στην ένταξή τους στο νέο χρηματοδοτικό πακέτο, με χαρακτηριστική περίπτωση την κατασκευή της Κάτω Διάβασης Μενεμένης, ένα έργο το οποίο εντάχθηκε στην προγραμματική περίοδο 2014-2020 και κατέστη δυνατή η συμβασιοποίησή του τον Απρίλιο του 2016.
Παράλληλα η διοίκηση της εταιρείας, υποστηρίζει ότι κατά την τελευταία διετία επιλύθηκαν σειρά προβλημάτων που οδήγησε σε αυξημένες επιτεύξεις πιστοποιημένων εργασιών και απορροφήσεων, με αποτέλεσμα το εκτελεσμένο έργο να ανέρχεται σε 417 εκατ. ευρώ.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου