Το πρόβλημα του νοσοκομείου είναι ότι οι γιατροί δεν είναι Κορίνθιοι..!

Το γεγονός ότι με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η δημόσια υγεία πάει κατά διαόλου είναι εμφανές ακόμα και σε όσους δεν έχουν περάσει έξω απο νοσοκομείο ή δομή του ΕΣΥ.
Στο νοσοκομείο Κορίνθου, μπορεί να γίνονται κατά καιρούς ηχηρές ανακοινώσεις αλλά τα πράγματα ακολουθούν την πορεία που έχουν σε όλη την χώρα.
Στο νοσοκομείο Κορίνθου υπάρχει και ένας ακόμα παραπάνω λόγος που είναι και το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια το ίδρυμα.
Στις δεκαετίες του '80 και '90 το σύνολο σχεδόν του ιατρικού προσωπικού ήταν ΚΟΡΙΝΘΙΟΙ.
Είτε είχαν καταγωγή απο την Κορινθία είτε δεν είχαν έμεναν ΟΛΗ στον νομό και είχαν αποκτήσει ιδιαίτερη σχέση και με το ίδρυμα αλλά και με την τοπική κοινωνία.
Ηταν το δικό τους νοσοκομείο και έτσι το έβλεπαν, χωρίς να σημαινει αυτό ότι δεν γίνονταν και τότε παλαβά πράγματα αλλά ήταν πράγματα που γίνονταν μέσα στην ίδια μεγάλη οικογένεια, η οποία στο τέλος προστάτευε το ίδρυμα.
Οι γιατροί είχαν γίνει κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και όλα ήταν διαφορετικά.
Απο την εποχή της διακυβέρνησης Καραμανλή, μπορεί και τυχαία άρχισε η απο-Κορινθιοποίηση του Νοσοκομείου που σήμερα έχει μεγάλωσει πολύ.
Προσέξτε για να μην παρεξηγηθούμε δεν λέμε ότι κακώς διορίζονται γιατροί εκτός Κορινθίας. Κάτι τέτοιο θα ήταν παράλογο. Λέμε ότι δεν μένουν στην Κορινθία, όπως παλιά και με το ένα πόδι είναι σε άλλον τόπο.
Κατά την γνώμη ανθρώπων που ζούν χρόνια το Νοσοκομείο Κορίνθου και το έχουν ζήσει σε όλες τους τις φάσεις, αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα που έχει το νοσοκομείο και θα έχει και για πολλά ακόμα χρόνια, μέχρι να επιστρέψουν σε αυτό οι Κορίνθιοι.
Και είναι λογικό.
Οταν η οικογένεια και η ζωή του γιατρού είναι αλλού και το μυαλό του ιδίου είναι αλλού...!
Οταν ο γιατρός κοιτά το ρολοϊ, πότε θα περάσει η ώρα για να φύγει για το σπίτι του, τίποτα δεν μπορεί να γίνει όπως θα έπρεπε.!
Δεν λέμε για το παραπάνω αλλά για τα αυτονόητα.
Οταν ο γιατρός σε θεωρεί επαρχιώτη, σε βλέπει κάπως και θέλει να τον βλέπεις αλλοιώς ποιά υψηλού επιπέδου ατρική φροντίδα μπορούμε να ψάχνουμε;
Ετσι διάφορα τραγικά ή ευτράπελα που κυκλοφορούν στους διαδρόμους του νοσοκομείου αλλά και έξω απο αυτό έχουν και εξήγηση και αιτίες.


Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου