Στον όμιλο του ΚΑΟΚ τα σενάρια απαγορεύονται…


Είναι αμφίρροπο και ανταγωνιστικό, διαθέτει πληθώρα από σπουδαίους παίκτες με ένδοξο παρελθόν στις πλάτες τους και μας «κόβει την ανάσα» κάθε εβδομάδα. Όχι, δεν είναι ούτε η Ευρωλίγκα, ούτε και η Basket League, αλλά το συγκλονιστικό πρωτάθλημα του 1ου ομίλου Νότου της Γ’ Εθνικής, που είναι η ευλογία για κάθε μπασκετικό φίλαθλο.
Έχει καταντήσει «κλισέ» τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα η έκφραση «αίμα και άμμος». Η έννοια της, όμως, «ενσαρκώνεται» πλήρως στη Γ’ Εθνική, με το πρωτάθλημα του 1ου ομίλου Νότου να επιβεβαιώνεται, όπως φαίνεται, ως το πιο ανταγωνιστικό όλων των εποχών.
 Έχοντας ήδη προσφέρει αρκετά «σοκ» και εκπλήξεις, το πρωτάθλημα αυτό έχει διανύσει μόλις κάτι παραπάνω από το μισό του δρόμο, αφού απομένουν ακόμη 12 αγωνιστικές και η λογική λέει πως μάλλον η αγωνία θα μείνει στο κατακόρυφο μέχρι τις 21 Μαΐου, όταν και αυτή η «τρελή» χρονιά θα οδηγηθεί στο τέλος της.
Από πού να αρχίσουμε, λοιπόν, και πού να τελειώσουμε, από τη στιγμή που καμία ομάδα δε στέκει «αδιάφορη» βαθμολογικά λίγο πριν μπει ο Μάρτιος, σε μία εποχή όπου κάποιες θα είχαν καταφέρει ήδη το στόχο τους και θα έπαιζαν ρόλο «ρυθμιστή» για όσες ακόμη «καίγονταν» για τα αποτελέσματα; Πραγματικά, όμως, τη δεδομένη στιγμή αυτή η συνθήκη δεν υφίσταται για κανέναν.
Ξεκινώντας από τη «μάχη» της κορυφής, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την απευθείας άνοδο στη Δάφνη Δαφνίου (15-2) και τον Ίκαρο Νέας Σμύρνης (14-3).
 Μπορεί να πήραν μεγάλα «διπλά» την περασμένη Κυριακή σε Πειραιά και Ίλιον αντίστοιχα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορούν να εφησυχάσουν, αφού δεν είναι μακρινά τα «τραύματα» από Άρη Πετρούπολης και Πεύκη, ομάδες δηλαδή που παλεύουν για τη σωτηρία τους. Ο Έσπερος Πατρών (12-5) και ο ΚΑΟΚ (11-5 με ρεπό), έδειξαν να πατούν ξανά «γερά» στα πόδια τους κόντρα σε Γλαύκο και Κεραυνό Αιγίου, δείχνοντας πως είναι οι πρώτες ομάδες που «καραδοκούν» για τυχόντα νέα «στραβοπατήματα» των προπορευομένων.
Οι ίδιες ομάδες, όμως, που βρίσκονται στην τρίτη και την τέταρτη θέση αντίστοιχα, καλό είναι να κοιτούν τα «νώτα» τους. Ακόμη κι αν δεν καταφέρουν να μπουν στη δυάδα, η τετράδα προσφέρει αγώνες κατάταξης και πιθανή άνοδο στη Β’ Εθνική. Πρέπει να έχουν, λοιπόν, υπόψη τους ότι ο Γλαύκος (10-7), η Ακράτα (10-7) και η Ένωση Ιλίου (10-6 με ρεπό), είναι πολύ κοντά και αν τους παρουσιαστεί η ευκαιρία να εισχωρήσουν στην τετράδα, μάλλον δε θα την αφήσουν να περάσει ανεκμετάλλευτη.
Και στο τέλος ακολουθεί… το χάος! Ερμιονίδα, Καλαμάτα, Πορφύρας, Πεύκη (όλοι αυτοί στο 5-12), Ίκαρος Καλλιθέας (4-13) και Άρης Πετρούπολης (5-11), παλεύουν για μία ή και… δύο θέσεις στον ήλιο, ανάλογα με το πόσοι τελικά θα υποβιβαστούν στο τέλος της σεζόν. Σε καθεμία από τις δύο περιπτώσεις, οι θέσεις είναι λιγες και έξι ομάδες τις διεκδικούν. Τα μεταξύ τους αποτελέσματα και οι ενδεχόμενες υπερβάσεις επί θεωρητικά ανώτερων αντιπάλων, είτε συνέβησαν στο παρελθόν είτε πραγματοποιηθούν στο μέλλον, φαίνεται πως θα αποτελέσουν τα δύο στοιχεία-«κλειδιά» για τις ομάδες που θα ξεχωρίσουν.

Σε κάθε περίπτωση, ο όμιλος αυτός μας υψώνει… απαγορευτικό για οποιοδήποτε σχεδιασμό σεναρίων. Κι αυτό, γιατί κάθε Κυριακή η πραγματικότητα τα ξεπερνά. Το μόνο που μπορούμε να σας δώσουμε αυτή τη στιγμή, είναι η βαθμολογία κι εσείς μπορείτε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα…
1)Δάφνη Δαφνίου 32(15-2)
2)Ίκαρος Ν. Σμύρνης 31(14-3)
3)Έσπερος ΑΟΠΑ 29(12-5)
4)ΚΑΟΚ 27(11-5)
5)Γλαύκος 27(10-7)
6)Ακράτα 27(10-7)
7)Ένωση Ιλίου 26(10-6)
8)Αχαγιά ’82 25(8-9)
9)Κεραυνός Αιγίου 24(7-10)
10)Ερμιονίδα 22(5-12)
11)Καλαμάτα 22(5-12)
12)Πορφύρας 22(5-12)
13)Πεύκη 22(5-12)
14)Ίκαρος Καλλιθέας 21(4-13)
15)Άρης Πετρούπολης 21(5-11)

Πηγή
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου