Λαϊδες...Κιατανιώτες και ένας "πόλεμος" που δεν έγινε..!


Σερφάροντας το ίντερνετ, πέσαμε πάνω σε έναν ποδοσφαιρικό διάλογο,που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Ελάχιστα ποδοσφαιρικό και περισσότερο κοινωνικό.
Ο κ. Δ.Μ., φίλαθλος του Πέλοπα με ανάρτηση του καλούσε χθές τους φιλάθλους της πόλης να πάνε μαζικά στο γήπεδο σήμερα,
Εγραφε:
Δ. Μ.: "Την Τετάρτη έχουμε πόλεμο όχι ματς οποίος φοβάται να κάτσει σπίτι με τον σκύλο του την Τετάρτη θέλουμε μόνο πολεμιστές λαιδες κρυφτιτε μόνο νίκη ΠΈΛΟΠΑΣ ΠΈΛΟΠΑΣ"
Μία ανάρτηση που ποδοσφαιρικά είναι συνηθισμένη και η ορολογία αυτή δεν σοκάρει κανέναν.
Ομως ο κ.Σ. Σ. κάτοικος και επιχειρηματίας του Κιάτου, σχολιάσε τα παραπάνω δίνοντας μία σωστή κοινωνική διάσταση σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα, ανάμεσα σε δύο ομάδες του ίδιου νομού και με παίκτες και παράγοντες που γνωρίζονται χρόνια ως εξής:
 Σ. Σ.: "Κανένα πολεμο δεν έχουμε Δημήτρη. Οι Κορίνθιοι είναι φίλοι μας, έρχονται μαζικά τα τελευταία χρόνια στα μαγαζιά του Κιάτου και αφήνουν τα χρήματά τους. Από αυτό ζουν οικογένειες με μικρά παιδιά. Φτάνει λοιπόν αυτός ο εμπρηστικός λόγος, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, ας ελπίσουμε να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος. Ελπίζω ο φίλαθλος κόσμος να χειροκροτήσει και τις δυο ομάδες στο τέλος, αποδεικνύοντας οτι η απρόσφορη βιαιότητα, λόγω και έργω, έχει περάσει αμετάκλητα στο χρονοντούλαπο της (παλιάς και όχι τόσο τιμητικής) ιστορίας."

Ομως ο κ.Μ. δεν το αφήνει εκεί και πάει πολύ πιο πέρα, τον διάλογο,ανοίγοντας πολλά θέματα μαζί.
Δ. Μ.: Στέλιο ξέρεις πόσο σε σέβομαι και συμπαθώ ιδιαιτέρως. Αλλά την΄Τετάρτη κάτσε σπίτι,γιατί έχουμε πόλεμο και όσο για τον κόσμο της Κορίνθου, έχουμε αφήσει όλο το Κιάτο εκατομμύρια σε αυτούς και τους Λουτρακιώτες και μία ζωή μας βρίζανε βλάχους,οπότε να πάνε να γ......, οι λαϊδες και οι Λουτρακιώτες, Κιάτο μόνο"...!
Στο παιχνίδι βέβαια όσο ξέρουμε σήμερα το μεσημέρι δεν έγινε κανένας πόλεμος και όλα εξελίχθηκαν ομαλά.
Ομως αυτός ο διάλογος κρύβει μέσα σε λίγες γραμμές πολλά μυστικά.
Εμπεριέχει ανταγωνισμούς δεκαετιών που έχουν κοινωνικό και όχι μόνο αθλητικό περιεχόμενο.
Σίγουρα δεν υπάρχει κανένας σοβαρός Κορίνθιος να λέει τους Κιατανιώτες βλάχους, πρώτον γιατί δεν είναι και δεύτερον γιατί το Κιάτο, δεν είναι μία τυχαία πόλη. Ποτέ δεν ήταν τυχαία πόλη.
Ομως παρά το γεγονός ότι ζούμε χιλιάδες χρόνια στα ίδια χώματα,υπάρχουν ακόμα τέτοιοι ανταγωνισμοί.
Αλλά δεν πρέπει κανείς να βιαστεί και να κατηγορήσει τον κ.Μ. που εκφράζει έστω και έτσι την αγάπη του για την πόλη του.
Ας δούμε ότι ποδοσφαιρικά το ίδιο φαινόμενο συμβαίνει και μέσα στην Κόρινθο, όπου οι μισοί δεν ανέχονται ως Κορίνθιους τους άλλους μισούς.. και δημιουργείται μίσος χωρίς λόγο.!
 Οπότε μην ξενίζουν σε κανένα οι θέσεις του κ.Μ..
Ας είναι όλοι προσεχτικοί όταν εύκολα σκορπούν διχόνοια και αντιπαλότητα.
Το αισιόδοξο  είναι οτι  πάντα  θα υπάρχουν φωνές σαν του κ.Σ. στην Κόρινθο,το Κιάτο, το Ξυλόκαστρο, το Λουτράκι και στις άλλες πόλεις που θα λένε το αυτονόητο και θα το λένε καθαρά.
Και οι φωνές αυτές είναι πολλές χιλιάδες.
Και η αλήθεια είναι ότι μπορεί το ποδόσφαιρο να χωρίζει οπαδικά για λίγο αλλά οι Κορίνθιοι, έχουμε τόσα κοινά προβλήματα στην χειρότερη στιγμή της χώρας, που δεν έχουμε την πολυτέλεια να πολεμάμε μεταξύ μας, ούτε για να κάνουμε ποδοσφαιρικό χαβαλέ.!
Και για να είμαστε ΔΙΚΑΙΟΙ, επειδή στο ποδόσφαιρο όλα είναι ανταποδοτικά και ότι δίνεις παίρνεις, οι άνθρωποι του Πέλοπα είχαν λόγους να μην ξεχάσουν άσχημες συμπεριφορές στην Κόρινθο.!
Οι διάλογοι στο facebook είναι δημόσιοι και αυτός είναι και ο λόγος που σχολιάζουμε αυτές τις απόψεις που μπορεί να είναι αντίθετες αλλά οδηγούν σε ένα συμπέρασμα.
Εχθρός είναι η κρίση, η φτώχεια και η ανέχεια και μόνο ενωμένοι, μπορούμε να τον κερδίσουμε.
Γιατί είμαστε Κορίνθιοι και είναι κοινό το μέλλον μας και αβέβαιη η τύχη..!

Γ.Λ. 
Ιανουάριος 2017
Street life
 
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου