Θα μας σώσουν χώμα, ήλιος και θάλασσα


Την Ελλάδα θα σώσει το χώμα, ο ήλιος και η θάλασσα. Κάποιοι γέλασαν όταν το είπαμε ξεκινώντας ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, εσείς ξέρετε γιατί το είπαμε, εμείς θα συνεχίσουμε να το λέμε. Μ' αυτή τη φράση και απευθυνόμενος στο πολυπληθές κοινό, ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Σταύρος Θεοδωράκης έκλεισε το χαιρετισμό του στη λαμπρή εκδήλωση βράβευσης του Αγρότη της Χρονιάς 2017, που διοργάνωσε ο δημοσιογραφικός όμιλος Green Box και η Agrenda, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.
«Είμαι έτοιμος μετά από όσα άκουσα να πάω στο χωριό και να βελτιώσω το χωράφι», σημείωσε ξεκινώντας το χαιρετισμό του ο Σταύρος Θεοδωράκης, για να προσθέσει, ότι «είναι πολύ μικρό και δε νομίζω ότι θα με βοηθήσει να ζήσω».
«Πρέπει να βάλουμε ένα μεγάλο εθνικό στόχο», συνέχισε, για να προσθέσει πως: «Αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από την αριστεία. Είναι ένας άλλος δρόμος για να φύγουμε από την καταχνιά», δίνοντας συγχαρητήρια σε όλους τους βραβευθέντες.

Χαράλαμπος Κασίμης: Οι προκλήσεις στο νέο διεθνές περιβάλλον, το νέο αγροτικό ζήτημα


Θεσμό χαρακτήρισε την εκδήλωση βράβευσης του Αγρότη της Χρονιάς ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής Χαράλαμπος Κασίμης, τονίζοντας την συμβολική σημασία που έχει σε σχέση με την παρουσία νέων, καινοτόμων και ελπιδοφόρων αγροτών.

"Επιτρέψτε μου να πω ότι η χωρα ειναι μπροστά σ' ενα νεο αγροτικό ζήτημα", τόνισε στην συνέχεια
που έχει να κάνει, όπως είπε με την πρόκληση της ανταπόκρισης στο διεθνές περιβάλλον, που δίνει ευκαιρίες αλλά και ασκεί πιέσεις. Πιέσεις που σχετίζονται με τον προϋπολογισμό της ΚΑΠ δέχεται πιέσεις".

Παράλληλα, όμως εκτίμησε ο κ Κασίμης, οι ευκαιρίες που προσφέρονται απορρέουν από την αυξανόμενη ζήτηση αγροτικών προϊόντων αλλά και τη ζήτηση για προϊόντα ποιότητας και ταυτότητας, στα οποία η Ελλάδα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα.

Θεοφάνης Κουρεμπές: Ηλεκτρονική η δήλωση ζημίας


Στο ρόλο του ΕΛΓΑ γενικότερα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θεοφάνης Κουρεμπές, τονίζοντας ότι ο οργανισμός δεν στηρίζεται στο κέρδος, αλλά στην αλληλεγγύη. Όπως εξήγησε η υποχρεωτική ασφάλιση στηρίζει τον αλληλέγυο χαρακτήρα του οργανισμού σε μια χώρα που με τις ιδιαιτερότητες τις οποίες έχει επιβάλλεται εκτός της υποχρεωτική και προαιρετικές κατηγορίες, τις οποίες επεξεργαζόμαστε.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ έκανε ειδική αναφορά στις προκλήσεις της διοίκησης του οργανισμού για το 2017, αναφέροντας την ηλεκτρονική δήλωση ζημίας και τη χρήση gps στην εκτιμητική διαδικασία.

Στην εκδήλωση που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων συντελεστών της αγροτικής παραγωγής έδωσαν το παρόν, μεταξύ άλλων: ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης (Λακωνία), Γιώργος Τσόγκας και Μαρία Θελερίτη (Κορινθία), Ανδρέας Ριζούλης (Αχαία), ο αναπληρωτής τομεάρχης αγροτικής ανάπτυξης και βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στύλιος, ο  βουλευτής Σερρών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλης Τζελέπης, εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Βαγγέλης Μπεχράκης, ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας Ευστράτιος Ζαφείρης, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπος Κασίμης, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θεοφάνης Κουρεμπές, η πρώην υπουργός Γεωργίας, Κατερίνα Μπατζελή, ο πρώην διοικητής του ΕΛΓΑ Βασίλης Έξαρχος, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Μόσχος Κορασίδης, ο Δημήτρης Μήλιος από την γραμματεία αγροτικού της ΝΔ, ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Κιάτου, ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ, Γιάννης Ανδριανός, ο δήμαρχος Λουτρακίου, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας, ο πρόεδρος της ΚΕΟΣΟΕ Χρήστος Μάρκου, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγρινίου Θωμάς Κουτσουπιάς, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων Παύλος Σατολιάς, της ΕΑΣ Αιγίου Θανάσης Σωτηρόπουλος, της ΕΑΣ Κορινθίας Χρήστος Μπαρλιάς, της ΕΑΣ Λακωνίας Νίκος Προκοβάκης και της ΕΑΣ Κιάτου Κώστας Παπαβασιλείου.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου