Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική της ορεινής Κορινθίας


 Το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου
και το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρες-Η τέχνη της περιήγησης», διοργανώνουν, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου (10:00- 13:00) δράση με τίτλο «Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική της ορεινής Κορινθίας».
Πρόκειται για μια δράση γνωριμίας με την αρχιτεκτονική του ορεινού τοπίου της Κορινθίας, μέσα από τη σχετική διάλεξη της αρχιτέκτονος κυρίας Ξένιας Χρυσάφη -Ζωγράφου στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας. Θα ακολουθήσει περιήγηση σε επιλεγμένα σημεία της ορεινής Κορινθίας. Σκοπός της δράσης αυτής είναι η ανάδειξη της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της περιοχής, που κατά καιρούς έχει περιγραφεί σε περιηγητικά κείμενα, και η οποία, δυστυχώς, τείνει να εξαφανισθεί. Όσοι πύργοι και αρχοντικά διασώζονται ξεχωρίζουν για την αυτοδύναμη αρχιτεκτονική τους δίνοντας μια ικανοποιητική εικόνα των παραδοσιακών οικισμών.
Για τη μετάβαση στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας και για την περιήγηση που θα ακολουθήσει θα υπάρχει πούλμαν από τους διοργανωτές. Όσοι μεταβούν ιδιωτικώς στο Μουσείο, μπορούν να ακολουθήσουν και την περιήγηση, η οποία περιλαμβάνει και πεζοπορία διάρκειας μισής ώρας.
Σημείο συνάντησης για την οργανωμένη μετάβαση στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας: Χώρος στάθμευσης Αγίου Νικολάου, στο Λιμάνι της Κορίνθου. (ώρα αναχώρησης: 09:00π.μ.) 

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Για την οργανωμένη μετάβαση, απαραίτητη είναι η προσυνεννόηση για την κράτηση θέσης.
Για δηλώσεις συμμετοχής:
Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας: 27470 22279 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).
Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου: 27410 25352 (καθημερινά, εκτός Δευτέρας, 08:30-14:00).
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου