Εντάχθηκε ένα μεγάλο έργο για τον δήμο Κορινθίων..!



Μόνο στο: Stret Life
Το νερό του βιολογικού καθαρισμού της Κορίνθου, δεν θα καταλήγει πλέον στον Κορινθιακό κόλπο αλλά θα δίνεται στους αγρότες της περιοχής για να ποτίζουν τα χωράφια τους.
Ενα σημαντικό και κρίσιμο απο πολλές πλευρές έργο, που αποτέλεσε αίτημα του δήμου Κορινθίων απο το 2009 μπαίνει σε φάση υλοποίησης.
Το έργο αυτό θα προσφέρει πολλά στην τοπική οικονομία και ιδιαίτερα στην πρωτογενή παραγωγή.!
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μελέτη είναι ώριμη εδώ και αρκετά χρόνια.

Την ένταξη 21 νέων έργων και μελετών, συνολικού προϋπολογισμού 94,1 εκατ. ευρώ, στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ενέκρινε χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εντάχθηκαν τα εξής έργα:

    Το νέο έργο για την «Αναβάθμιση συστημάτων ασφαλείας της γραμμής 2 και 3 του Μετρό της Αθήνας», συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ. Το έργο σχετίζεται με την προσαρμογή υφιστάμενων συστημάτων ασφάλειας των γραμμών 2 και 3 του Μετρό, ώστε να είναι συμβατά με τα συστήματα του συγχρηματοδοτούμενου έργου του Ενιαίου Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (ηλεκτρονικό εισιτήριο) του ΟΑΣΑ.
    Τρία νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ, με σκοπό την ανακούφιση σε μεγάλο βαθμό του κυκλοφοριακού προβλήματος της Αθήνας. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα εξής:
    «Κατασκευή ανισόπεδου κόμβου Αμπελοκήπων στη διασταύρωση Λεωφόρου Αλεξάνδρας, Κηφισίας και Φειδιππίδου», προϋπολογισμού 22,5 εκατ. ευρώ.
    «Κατασκευή ανισόπεδου κόμβου Αγ. Βαρβάρας στη Λεωφόρο Κηφισίας», προϋπολογισμού 22 εκατ. ευρώ.
    «Νότια επέκταση της περιμετρικής Υμηττού με αστική σήραγγα και την αναβάθμιση της κυκλοφοριακής ικανότητας Λ. Βουλιαγμένης», προϋπολογισμού 0,5 εκατ. ευρώ.
    Το νέο έργο «Επιβατικός και Εμπορικός λιμένας Σιγρίου Ν. Λέσβου - α’ φάση», προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ. Με το έργο αυτό δημιουργείται ένα σύγχρονο εμπορικό και επιβατικό λιμάνι στο Σίγρι Λέσβου, που θα δώσει τη δυνατότητα αναβάθμισης των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, με πολλαπλά κοινωνικοοικονομικά οφέλη. Πρόκειται για έργο καθοριστικής σημασίας για το Σίγρι και την ευρύτερη περιοχή, με το οποίο ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα της Λέσβου που για χρόνια δεν είχε βρει ανταπόκριση.
    Το έργο «Αποκατάσταση ζημιών στους λιμένες Κουφονησιού, Αμοργού και Δονούσας», με επιπλέον χρηματοδότηση κατά 1 εκατ. ευρώ που αυξάνει το συνολικό προϋπολογισμό στα 2,8 εκατ. ευρώ.
    Τέσσερα νέα εγγειοβελτιωτικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 9,7 εκατ. ευρώ. 
Συγκεκριμένα πρόκειται για τα εξής:

Ø  «Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον ποταμό Αλιάκμονα στα διοικητικά όρια του Δήμου Άργους Ορεστικού, από τη συμβολή με τον παραπόταμο του Στραβοποτάμου έως τα τμήματα Α&Β του κάμπου Άργους Ορεστικού», προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ.


Ø  «Επισκευή-αποκατάσταση λειτουργίας ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού φράγματος Πηνειού Ηλείας», προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ.

Ø  «Έργα διάθεσης νερού από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων για άρδευση στο Δήμο Κορινθίων», προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ.


Ø  «Μελέτη φράγματος πολλαπλού σκοπού Παπαδάτων Νομού Πρέβεζας με τα σύνοδά του εγγειοβελτιωτικά και άλλα έργα», προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ.

Επίσης, εντάσσονται στο ΠΔΕ 11 συνολικά νέες μελέτες που αφορούν σε έργα εγγείων βελτιώσεων (13,5 εκατ. ευρώ), σε έργα ύδρευσης και αποχέτευσης (5 εκατ. ευρώ), καθώς και σε έργα οδοποιίας στην Κρήτη (0,6 εκατ. ευρώ), συνολικού προϋπολογισμού 19,1 εκατ. ευρώ.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου