Η Κορίνθια ηθοποιός που γράφει ποιήματα!


Η Ελένη Φιλίνη γεννήθηκε στις 7 Μαΐου του 1954 στην Κόρινθο.

Το νεαρό κορίτσι με τα μαύρα μακριά μαλλιά μπήκε έφηβη ακόμη στον χώρο της σοουμπίζ, αρχικά ως χορεύτρια και έπειτα ως ηθοποιός. Μέχρι σήμερα η Ελένη Φιλίνη συνεχίζει, με την ίδια ακριβώς εμφάνιση (σαν να έχει πέσει σε κάποιο φίλτρο νεότητας και έχει ξεχαστεί από τον χρόνο), να πρωταγωνιστεί στα καλλιτεχνικά πράγματα.  «Εκανα ένα παιδί και είναι σαν έχω κάνει δέκα» έλεγε η μητέρα της για τη μικρή Ελένη που ήθελε να γίνει θεατρίνα από πιτσιρίκα.
Από τον
Αλκίνοο Μπουνιά
Και συνήθως ό,τι ήθελε το έπαιρνε. Το όνειρο των παιδικών της χρόνων πραγματοποιήθηκε και η τύχη έφερε στον δρόμο της τα μεγαλύτερα ονόματα του θεάτρου.
«Αντράκι» αλλά και «τσαμπουκαλού», όπως την αποκαλούν, δεν παντρεύτηκε ποτέ έως τώρα, αν και έφτασε στα πρόθυρα του γάμου τρεις φορές, αφού, όπως λέει, δεν βρέθηκε εκείνος ο άντρας που θα την έπειθε πως μπορεί να ζήσει μαζί του μια ζωή.
Ωστόσο δηλώνει χορτασμένη τόσο στην καριέρα όσο και στη ζωή της, έχοντας κάνει, όπως λέει, τον χρόνο τον καλύτερο φίλο της. Το ανδρικό φύλο υποκλίνεται -κυριολεκτικά- στα πόδια της, καθώς, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει, κάποιοι θαυμαστές στέκονται προσοχή μπροστά της, όταν περνάει, ή γονατίζουν προσφέροντάς της λουλούδια!
Πάντως δεν κρύβει πως δεν θα έλεγε «όχι» σε μία σχέση με έναν μικρότερο από εκείνη άνδρα. «Με τον χρόνο δεν έχω περιορισμούς, δεν κοιτάζω την ταυτότητα του άλλου, αρκεί να ταιριάζουμε. Βλέπω και στα ζευγάρια που είναι συνομήλικα πόσο σωστή είναι η σχέση τους και πόσα διαζύγια έχουν πάρει!» δηλώνει με νόημα.
Η ωραία Ελένη του θεάτρου, του σινεμά, ακόμη και του τραγουδιού, με το οποίο ασχολείται παράλληλα, είναι περήφανη που είναι κάτοχος μαύρης ζώνης στο καράτε, το οποίο όμως σταμάτησε γιατί τραυματιζόταν συχνά στις προπονήσεις και αναγκαζόταν να βγαίνει... μπανταρισμένη στη σκηνή. Λέει, μάλιστα, πως έχει παίξει με τα χέρια της δεμένα, αφού τα είχε τραυματίσει.
Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έχει ένα γεμάτο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με θέατρο και ζωντανές εμφανίσεις ως τραγουδίστρια σε μουσικές σκηνές.
«Θα παίξω σε ένα αστυνομικό θρίλερ των Τάσου Μπαγλατζή και Βαγγέλη Πανταζή, που θα ανέβει στις 16 Δεκεμβρίου στο θέατρο Ελυζέ.
Επίσης θα συμμετάσχω και στο “Prison Break No 3”, τη γνωστή μουσικοθεατρική παράσταση του Γιώργου Μακρή, η οποία θα αρχίσει περιοδεία στις αρχές Δεκεμβρίου. Από τον Ιανουάριο, μάλιστα, θα παίζεται κι αυτό το έργο στο Ελυζέ» μας λέει και προσθέτει πως ετοιμάζει την ποιητική της συλλογή από τις εκδόσεις Οστρια.
Πηγή
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου