Ένα τηλεκοντρόλ για όλες τις συσκευές σου


Τηλεκοντρόλ που σου επιτρέπουν να χειριστείς πολλές διαφορετικές συσκευές υπάρχουν αρκετά. Ορισμένα, όμως δεν περιορίζονται πια στον ρόλο του τηλεχειριστηρίου και προσθέτουν και άλλες λειτουργίες στα χαρακτηριστικά τους. Πάρε για παράδειγμα το Sevenhugs Smart Remote, το οποίο κέρδισε, μάλιστα, και το βραβείο του πιο καινοτόμου προϊόντος στην κατηγορία Έξυπνο Σπίτι, στο πλαίσιο της παγκόσμιας έκθεσης τεχνολογίας CES 2017.
Τι κάνει; 
Κατ’ αρχάς, ως προς τα συμβατικά του καθήκοντα, σου επιτρέπει να χειριστείς οποιαδήποτε συσκευή έχεις στο σπίτι. Και όχι μόνο συσκευές ψυχαγωγίας, αλλά και τα φώτα, τον θερμοστάτη, κάμερες, έξυπνες πρίζες, ανεμιστήρες, περσίδες και γενικά σχεδόν ό,τι έχει τηλεκοντρόλ. Μάλιστα, δεν χρειάζεται να το προγραμματίζεις κάθε φορά που θέλεις να αλλάξεις λειτουργία τηλεχειρισμού. Απλά δείχνεις με το Smart Remote τη συσκευή που θέλεις να χειριστείς, το γκάτζετ την αναγνωρίζει αυτόματα και σου δείχνει στην οθόνη αφής του ποιες εντολές μπορείς να εκτελέσεις, χάρη στην τεχνολογία Point & Control (για την οποία οι δημιουργοί έχουν καταθέσει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας).

Η λειτουργία αυτή, μάλιστα, δεν περιορίζεται σε ένα δωμάτιο. Αν για παράδειγμα βρίσκεσαι στην κουζίνα, μπορείς να στρέψεις το Smart Remote στο σαλόνι, προκειμένου να χειριστείς τον θερμοστάτη που βρίσκεται εκεί. Το τηλεκοντρόλ μπορεί να συνδεθεί με τις συσκευές σου μέσω Wi-Fi, Bluetooth ή ακόμα και μέσω υπερύθρων, ενώ είναι συμβατό με περισσότερες από 25.000 συσκευές (οι δημιουργοί προσθέτουν, μάλιστα, και νέες σε τακτική βάση).

Παράλληλα, έχεις τη δυνατότητα να ομαδοποιείς λειτουργίες και να δημιουργείς προεπιλεγμένες συνθήκες με το πάτημα ενός κουμπιού. Για παράδειγμα, μπορείς να χειριστείς όλα τα φώτα μεμιάς. Ή να χαμηλώσεις τα φώτα, να ανάψεις το τζάκι και ταυτόχρονα να βάλεις μουσική για να κάνεις ατμόσφαιρα για το… πρόσωπο. Τέλος, το Smart Remote μπορεί να συνδεθεί με υπηρεσίες, όπως η Uber, ενώ μπορείς να ενημερωθείς και για τις καιρικές συνθήκες στην περιοχή σου.

 Η καμπάνια ξεκίνησε μόλις πριν από μία εβδομάδα στο Kickstarter και έχει κάνει πάταγο. Ο αρχικός στόχος χρηματοδότησης των 50 χιλιάδων δολαρίων (47 χιλιάδες ευρώ) καλύφθηκε μέσα σε μόλις 10 λεπτά, ενώ μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 530 χιλιάδες δολάρια από περίπου 3.600 υποστηρικτές - η καμπάνια λήγει σε 28 ημέρες, άρα το εκατομμύριο είναι εξασφαλισμένο. Οι προσφορές των 99 και 129 δολαρίων έχουν κάνει ήδη φτερά, ενώ η προσφορά των 149 δολαρίων (139 ευρώ) εξαντλήθηκε και ξανάνοιξε για λίγα ακόμα κομμάτια.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου