Θέλετε να μάθετε πόσα χρόνια θα ζήσετε;


Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που θέλουν να γνωρίζουν πόσα χρόνια θα ζήσουν. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι που προτιμούν να μην έχουν ιδέα και να ζουν κάθε μέρα όπως έρχεται. Αν πάντως ανήκετε στην πρώτη κατηγορία, Δανοί επιστήμονες βρήκαν τον τρόπο να καταλάβει κανείς από το πρόσωπό του πόσα χρόνια θα ζήσει!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας ζήτησαν από δεκάδες εθελοντές να κοιτάξουν τις φωτογραφίες των 387 ζευγαριών των διδύμων και να μαντέψουν την ηλικία τους (η οποία ηλικία ήταν κάπου ανάμεσα στα… 70 και στα 100 χρόνια).
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση, έδειξαν πως όσοι δίδυμοι χαρακτηρίστηκαν ως baby-face επειδή κανείς δεν μπορούσε με ακρίβεια να πει πόσων χρονών είναι έζησαν πολύ περισσότερα χρόνια από τα αδέλφια τους που η ηλικία τους φαινόταν στο πρόσωπο τους.
Τι εξήγηση υπάρχει σ’ αυτό; Όπως λένε οι ειδικοί, το μυστικό κρύβεται στα τελομερή: τα ακροτελεύτια τμήματα του DNA τα οποία, αναλόγως με το μήκος τους, υποδηλώνουν την ικανότητα των κυττάρων να αναπαράγονται.
Τα τελομερή σχετίζονται επίσης με το πόσο νέος φαίνεται κανείς. Όταν το μήκος τους είναι μικρό, πιστεύεται πως σημαίνει ταχύτερη γήρανση των κυττάρων. Επιπλέον, έχει σχετισθεί με την ανάπτυξη πολυάριθμων ασθενειών.
Οι ερευνητές λοιπόν διαπίστωσαν πως εκείνοι που έμοιαζαν νεότεροι είχαν και πιο μακριά τελομερή.
Βέβαια οι ειδικοί δεν σταμάτησαν εκεί. Παρακολούθησαν την πορεία της υγείας των διδύμων τους επί επτά χρόνια και διαπίστωσαν πως όσο μεγαλύτερη ήταν η διαφορά στην νεανικότητα του προσώπου δύο διδύμων, τόσο πιθανότερο ήταν να πεθάνει στη διάρκεια της επταετίας εκείνος που φαινόταν μεγαλύτερος.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου