Ταξιδιωτικό φωτο-ρεπορτάζ στο Δήμο Ξυλοκάστρου



Το διάστημα από 21 έως 23 Οκτωβρίου 2016, επισκέφτηκε το Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, η έμπειρη και καταξιωμένη φωτορεπόρτερ κ.Mάρω Κουρή.
Μια φωτορεπόρτερ που εδώ και 24 χρόνια, φωτογραφίζει και γράφει ασταμάτητα για την κοινωνική δικαιοσύνη στον κόσμο, εστιάζοντας στην Αφρική και την Ασία. Έχει φωτογραφήσει από προσωπικότητες παγκοσμίου φήμης όπως ο Νέλσον Μαντέλα ή ο Ουμπέρτο Έκο. Η δουλειά της έχει εκτεθεί διεθνώς σε γκαλερί, ξενοδοχεία, σχολεία, παζάρια, σε παραγκουπόλεις και δημοσιεύει φωτογραφικά άρθρα στα μεγαλύτερα έντυπα της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, συνόδεψε και ξενάγησε την φωτορεπόρτερ, σ’ ένα οδοιπορικό από την πόλη του Ξυλοκάστρου έως και τα Τρικαλοχώρια.
Φωτογράφησε τον Πευκιά, την εκκλησία Αγ. Βλασίου όπου συνάντησε τον πατέρα Σπυρίδωνα Λιόρδο, τη Μαρίνα Ξυλοκάστρου, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, την Παναγία Φανερωμένη. Επισκέφτηκε τη Ρίζα, τα Τρικαλοχώρια, τη Μονή Αγ. Βλασίου, το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας, τη Χαράδρα Φλαμπουρίτσας, τη νεροτριβή στη Μάννα κλπ. Συγκέντρωσε πλούσιο φωτογραφικό υλικό το οποίο θα δημοσιευθεί στο περιοδικό «Ταξίδια» της Καθημερινής της Κυριακής.
Η κ. Κουρή αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από την επίσκεψη της στο Δήμο, ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την φιλοξενία, και ανανέωσε το ραντεβού για ένα ακόμη ταξιδιωτικό ρεπορτάζ στις περιοχές που λόγω της κακοκαιρίας δεν μπόρεσε να επισκεφτεί (Κορφιώτισσα, Ιερά Μονής Παναγιάς, Σπήλαια Ερμή, ποτάμι της Φόνισσας, Eυρωστίνη, Ζάχολη, Πύργο κλπ.)
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου