Στο «στόχαστρο» 13.000 «επαγγελματίες» μεγαλοοφειλέτες


Στο ΚΕΑΟ θα μεταφέρεται από 1/1/2017 κάθε ληξιπρόθεσμη οφειλή η οποία υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους.
Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών, που αναμένεται να εκδοθεί θα αλλάξουν τα κριτήρια βάσει των οποίων προσδιορίζονται ως «εισπράξιμες» οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΟΓΑ αναφέρει το newmoney.gr . Με τη διεύρυνση των κριτηρίων θα μπουν στο στόχαστρο τους 13.000 «επαγγελματίες »μεγαλοφειλέτες που έχουν «φεσώσει» το σύστημα με 7,6 δισ.
Μέχρι σήμερα στο ΚΕΑΟ μεταβιβάζονταν οφειλές, που αφορούσαν ληξιπρόθεσμα χρέη όχι πέραν των έξι μηνών και ποσού άνω των 5.000 ευρώ.
Στόχος είναι τα στοιχεία των μεγαλοοφειλετών να δημοσιοποιηθούν στο διαδίκτυο – όπως συμβαίνει και για τους μεγαλοοφειλέτες της εφορίας – αν δεν σπεύσουν να πληρώσουν η να ενταχθούν στη ρύθμιση των 12 δόσεων . Ωστόσο πριν από τη δημοσιοποίηση, οι οφειλέτες θα ενημερώνονται προκειμένου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους. Με τη μεταφορά και των παλαιότερων οφειλών το ΚΕΑΟ θα έχει πλέον πλήρη εικόνα προκειμένου να κινήσει τις διαδικασίες αναγκαστικών εισπράξεων.
Ωστόσο το ΚΕΑΟ και οι διοικήσεις των ταμείων γνωρίζουν ότι οι παλιές οφειλές δύσκολα εισπράττονται . Γι αυτό και οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ είχαν επιμείνει να δίνεται βαρύτητα στον τομέα της πρόληψης ώστε οι οφειλές να μην περνούν το όριο των 6 μηνών.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου