Nέα φρενίτιδα: Δοκιμάσατε μαύρο παγωτό;


Από το ζωηρό ροζ της φράουλας, το απαλό πράσινο του φιστικιού και το θελκτικό σοκολατί, στο μαύρο του κάρβουνου: Η νέα τάση στο παγωτό είναι το μαύρο, που εκτοπίζει την κλασική βανίλια και τις υπόλοιπες γεύσεις.

Ανάρπαστο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε σε χωνάκι είτε σε κυπελάκι, το μαύρο παγωτό έχει γεύση που ακούει στην ονομασία Black Coconut Ash. Κάτι σαν «καμένη» μαύρη καρύδα. Ή καλύτερα στάχτη μαύρης καρύδας.


Προς το παρόν ικανοποιεί τους 'ψαγμένους' ουρανίσκους στο νεοϋορκέζικο παγωτατζίδικο Morgenstern’s. Το παγωτό είναι μαύρο σαν πίσσα αλλά δεν περιέχει χρωστικές. Οφείλει το χρώμα του σε επεξεργασμένα και ‘καρβουνιασμένα’ κομμάτια κελύφους καρύδας.

Με αφορμή την νέα αυτή τάση, έχει ανοίξει και διάλογος εάν τελικώς ο «ενεργοποιημένος ξυλάνθρακας» βοηθά στην αποβολή των τοξινών. Απομένουν πολλά να ειπωθούν.

Οι φανατικοί φίλοι του υποστηρίζουν ότι είναι και αγνό και ευχάριστα δροσιστικό και-παρά το χρώμα του- δεν σου... μαυρίζει την διάθεση.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου