AUDI SQ7: Για... καρδιακά επεισόδια



Σαν διαφημιστικό σποτ ακούγεται αλλά είναι η αλήθεια: Οι 435 ίπποι και τα 900 Nm ροπής καθιστούν το νέο Audi SQ7 TDI το πιο ισχυρό SUV diesel στην αγορά. Ο ανασχεδιασμένος 4λιτρος TDI κινητήρας σε συνδυασμό με έναν ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή δίνουν στο SQ7 καταπληκτικές επιδόσεις (0–100 σε 4,8 δευτερόλεπτα) ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνει κατανάλωση  7,4 λίτρα καυσίμου ανά 100 χλμ. με 194 γρ/χλμ. εκπομπές ρύπων.

Το Audi SQ7 είναι το πρώτο SUV στον κόσμο  που χρησιμοποιεί  ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή κάνοντας το turbo lag να ανήκει πλέον στο παρελθόν, αφού η ενεργοποίησή του απαιτεί λιγότερα από 250 χιλιοστά του δευτερολέπτου κάνοντας το SUV να αναπτύσσει τη τεράστια ισχύ του χωρίς υστέρηση στις χαμηλές στροφές.

Στη συνέχεια η διαδοχική ενεργοποίηση των 2 επιπλέον στροβιλοσυμπιεστών κάνουν τον κινητήρα να επιτυγχάνει τη μέγιστη απόδοσή του- σε λειτουργία biturbo – χωρίς καμία υστέρηση επίσης, αυτή τη φορά σε υψηλό φάσμα στροφών. Μια ακόμα νέα λύση στο ανταγωνιστικό περιβάλλον είναι το ηλεκτρομηχανικό σύστημα ενεργοποίησης των 2 αντιστρεπτικών - που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Audi -  το οποίο όταν είναι ενεργοποιημένο βελτιώνει πολύ την ακρίβεια του αυτοκινήτου στις στροφές, ενώ λειτουργεί συνδυαστικά, μειώνοντας σημαντικά τις κλίσεις του αμαξώματος, επιδρώντας έτσι θετικά στην οδική συμπεριφορά περιορίζοντας ακόμη περισσότερο την τάση για υποστροφή.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου