Ο LTO φτιάχνει την τουριστική προβολή του Λουτρακίου


Στα πλαίσια υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού για την Τουριστική Προβολή και Ανάπτυξη του, ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων έχει αναθέσει την υλοποίηση έργων και δράσεων στον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Λουτρακίου (LTO).

Το πλαίσιο δράσεων που προτείνεται, εγκρίνεται αρχικά από το σύνολο των τουριστικών φορέων του Δήμου, συνοδεύεται από αναλυτική περιγραφή και προϋπολογισμό και υποβάλλεται διαδοχικά προς έγκριση στην Τουριστική Επιτροπή του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο και το Υπουργείο Τουρισμού. Οι εγκεκριμένες προτάσεις υλοποιούνται βάσει ορισμένου χρονοδιαγράμματος, πάντα υπό τη διαρκή ενημέρωση και παρακολούθηση του Δημάρχου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου και των εκπροσώπων των τουριστικών φορέων, οι οποίοι επίσης παρακολουθούν και εγκρίνουν την επιλογή των προμηθευτών και την οικονομική διαδικασία.

Το έτος 2015, ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων υλοποίησε σειρά ποιοτικών έργων τουριστικής προβολής:

* Δημιουργία Ηλεκτρονικού Τουριστικού Οδηγού Λουτρακίου

Το έργο έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί. Πρόσβαση στο υλικό δίνεται μέσω των σχετικών συνδέσμων:

http://bit.ly/29ZFhW9

http://bit.ly/2asnU3l

* Παραγωγή Έντυπου επικοινωνιακού υλικού

Το έργο περιλαμβάνει ανανέωση, εκτύπωση και παραγωγή επικοινωνιακού υλικού

1) Visit Loutraki brochure 24 σελίδων σε 3 γλώσσες – Βρίσκεται σε διαδικασία εκτύπωσης

2) Visit Loutraki leaflet σε 3 εκδόσεις και 6 γλώσσες – Βρίσκεται σε διαδικασία εκτύπωσης

3) Roll up banners Visit Loutraki
* Smart Phone Application Visit Loutraki

Βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης και ανάρτησης στα App Stores των κινητών και tablets με λογισμικό ITunes & Android.

* Παραγωγή Προωθητικού Video Λουτρακίου με Drone

To βίντεο έχει παραχθεί και βρίσκεται στη διαδικασία του μοντάζ.

* Συμμετοχή σε Τουριστικές Εκθέσεις

Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και ο LTO με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου συμμετείχαν από κοινού στις Τουριστικές Εκθέσεις:

* Grecka Panorama, Βαρσοβία, Δεκέμβριος 2015

* Ferien Messe, Βιέννη, Ιανουάριος 2016

* Grekland Panorama, Στοκχόλμη, Φεβρουάριος 2016

Για το έτος 2016, κατόπιν πρότασης/ εισήγησης του LTO για δράσεις τουριστικής προβολής συνολικού προτεινόμενου προϋπολογισμού 47.200,00€, ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων εγκρίνει και αναθέτει στον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Λουτρακίου σειρά έργων που ανέρχονται στο ποσό των 10.000,00€:

* Ανανέωση & εμπλουτισμός περιεχομένου τουριστικής ιστοσελίδας

Η Επίσημη Τουριστική Ιστοσελίδα www.visitloutraki.com, η οποία κατασκευάστηκε το 2010, θα ανανεωθεί εικαστικά και θα αναβαθμιστεί η λειτουργική πλατφόρμα της για την αποτελεσματικότερη προβολή του προορισμού

* Facebook & Instagram Ads

Ο προορισμός θα διαφημιστεί σε target audiences με θεματικά posts, ανάλογα με την εποχικότητα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ώστε να αυξηθεί η αναγνωρισιμότητα και η επισκεψιμότητα.

* Προβολή σε ραδιόφωνο ή και έντυπα

Ο προορισμός θα διαφημιστεί σε έντυπα ΜΜΕ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Αθήνα, βάσει συγκεκριμένου media plan και με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας εκτός υψηλής περιόδου.

* Διοργάνωση Workshops για την προώθηση του προορισμού σε επιλεγμένους προορισμούς του εξωτερικού

Σε συνεργασία με τα κατά τόπους παραρτήματα του ΕΟΤ, θα γίνουν επαφές με Tour Operators επιλεγμένων προορισμών του εξωτερικού για διοργάνωση workshops και πωλήσεις.
Τόσο οι ενέργειες που υλοποιήθηκαν για το έτος 2015, όσο και οι προγραμματισμένες ενέργειες προς υλοποίηση για το έτος 2016, στοχεύουν στη βέλτιστη δυνατή προβολή και προώθηση του προορισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στον εκσυγχρονισμό των εργαλείων προβολής και προώθησης τόσο στα ηλεκτρονικά, όσο και στα έντυπα μέσα και στην προοδευτική αύξηση της επισκεψιμότητας του προορισμού στα κοινά στόχος, αλλά και στη στήριξη των επαγγελματιών του τουρισμού με χρήσιμα εργαλεία προβολής και προώθησης.

Με την ολοκλήρωση των παραπάνω έργων θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου από τον Δήμαρχο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, κ. Γεώργιο Αλκ. Γκιώνη για την παρουσίασή τους και τη συνολικότερη ενημέρωση των Δημοτών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου