Η Κόρινθος θέλει ένα ΝΕΟ όραμα!!!


Τον τελευταίο χρόνο είμαστε μάρτυρες μίας αναίτιας πολλές φορές και κουραστικής καθημερινής σύγκρουσης στον δήμο Κορινθίων, που έχει αναφορά και στόχο την διοικητική του διαχείριση.
Το νερό, τα σκουπίδια, οι συμπεριφορές αποτελούν το διαρκές θέμα συζήτησης,.
Η κουβέντα αυτή απέχει πολύ όμως απο τις ανάγκες της πόλης, τις αγωνίες της κοινωνίας και τις προτεραιότητες της νέας γενιάς.
Δεν υπάρχει καμία πόλη ζωντανή στον κόσμο που να μην έχει προβλήματα σοβαρά.
Στην Δύση οι πόλεις ΄λειτουργούν και προχωρούν ισχυροποιώντας τις ίδιες τις διοικητικές δομές τους,αξιοποιώντας παράλληλα το ανθρώπινο δυναμικό τους.
Στην Ελλάδα το σύστημα είναι δημαρχοκεντρικό και οι υπηρεσίες άνευρες, γραφειοκρατικές με έντονη την δημοσιουπαλληλική νοοτροπία.
Οσο περνά ο καιρός και αυξάνεται η πόλωση γύρω απο διοικητικά θέματα αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι δεν είναι μόνο θέμα προσώπων και χαρακτήρων αυτή η καθημερινότητα αλλά πολύ περισσότερο είναι ζήτημα προσδιορισμού της ταυτότητας της πόλης και των χωριών της.
Είναι πέρα απο εμφανές ότι μετά τις εκλογές του 2014 και τα όσα ακολούθησαν η Κόρινθος δείχνει να έχει χάσει τον προσανατολισμό της και αναλώνεται με μικρά θέματα, στην καρδιά μάλιστα της χειρότερης οικονομικής κρίσης.
Η Κόρινθος ΘΕΛΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΟΡΑΜΑ.!
Ενα όραμα που θα την σπρώξει μπροστά και θα την βάλει σε άλλη τροχιά.
Στην δεκαετία του 2000 το να έχει η πόλη καθαρό πόσιμο νερό ήταν ένα αληθινό όραμα.
Πάνω σε αυτό ενώθηκαν οι παρατάξεις στον δήμο, η νομαρχιακή τότε αυτοδιοίκηση και τα πολιτικά πρόσωπα του νομού.
Δημιουργήθηκε μία ισχυρή Δημοτική Ενότητα που και το νερό έφερε και νέες προοπτικές άνοιξε μετά απο 80  σχεδόν χρόνια ταλαιπωρίας και δίψας.
Το νερό άλλαξε την πόλη αλλά πλέον η αλλαγή αυτή εξανεμίστηκε με τον χρόνο.
Η πεζοδρόμηση του κέντρου της Κορίνθου, μπορεί να χαρακτηριστεί όραμα γιατί δημιούργησε αυτό που έλειπε απο την πόλη. Το "κέντρο" της, όσο και αν δεν το σέβονται μαγαζιά, οδηγοί και κάποιοι πολίτες. Η μορφή της πόλης άλλαξε και δημιουργήθηκαν νέα εργαλεία ανάπτυξης.
Σήμερα έχουμε στερέψει.
Ο δήμαρχος της πόλης, κέρδισε μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις γιατί ακριβώς έδινε προοπτική και ενεργοποιούσε τις δυνάμεις της ανάπτυξης.
Σήμερα ο Αλέκος Πνευματικός και οι συνεργάτες του, οφείλουν να ξανασχεδιάσουν τον Μητροπολιτικό δήμο, πέρα απο την καθημερινή διαχείριση.
Να δημιουργήσουν ένα νέο μοντέλο και νέα ιδέα που θα πάει την Κόρινθο στο 2020 και πολύ πιο πέρα. Με στρατηγικούς άξονες και συγκεκριμμένους στόχους.
Στον τουρισμό,τον πολιτισμό, την παιδεία, την ποιότητα ζωής και την επιχειρηματικότητα. 
Ο ίδιος έχει φροντίσει να έχει ο δήμος λεφτά για να στηρίξει την νέα πορεία του!
Αυτό το νέο όραμα θα είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη για τις μικρότερες γενιές και για αυτές που έρχονται.
Η μεγαλύτερη προσωπική του παρακαταθήκη.
Η αντιπολίτευση έχει ακόμα μεγαλύτερη υποχρέωση να δημιουργήσει το δικό της όραμα, γιατί απο αυτό και μόνο θα κριθεί σωστά και δίκαια.
Ο Βασίλης Νανόπουλος και οι συνεργάτες του πρέπει να δώσουν ολοκληρωμένη την νέα εικόνα του Μητροπολιτικού δήμου.
Μόνο έτσι θα ξεφύγουμε απο την μιζέρια της καθημερινότητας και θα επιστρέψει η πολιτική στο δημοτικό συμβούλιο και η ενότητα στην κοινωνία μας.
 Ετσι θα γυρίσουν και οι νέοι το πρόσωπο τους προς το δημαρχείο και θα μπούν ενεργά στο κτίσιμο της Νέας Κορίνθου.
Οπως πάμε σήμερα δεν πάμε πουθενά.
Οι ευθύνες όλων μας απέναντι στο μέλλον δεν είναι ουδέτερες αλλά άκρως προσωποποιημένες.

Γ.Λ.
Αύγουστος 2016
Street life


Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου