Η Καβάλα δείχνει τον δρόμο για το λιμάνι της Κορίνθου!


Αποτελεί στόχο και όνειρο πολλών ετών για την Κόρινθο να φτιάξει μαρίνα στο λιμάνι της Κορίνθου.
Σε όλα τα σχέδια που έχει κατά καιρούς εκπονήσει ο δήμος ή έχουν παρουσιαστεί η μετατροπή του λιμανιού σε τουριστικό είναι πρώτη επιλογή.
Είναι δύσκολο να γίνει;
Μάλλον όχι.
Στην Καβάλα το κατάφεραν σχετικά εύκολα όπως λέει το ρεπορτάζ.
Αυτό δείχνει και τον δρόμο στον δήμο Κορινθίων να προχωρήσει με πιο σταθερά βήματα πλέον σε ένα σχέδιο που σίγυρα θα αλλάξει την τουριστική πορείαι της πόλης και της περιοχής γενικότερα.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ;

Μια εντελώς νέα εικόνα αντικρίζουν φέτος το Καλοκαίρι στο επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» οι χιλιάδες επισκέπτες της Καβάλας.

Τοποθέτησαν νέες πλωτές εξέδρες για την παροχή σύγχρονων λιμενικών υποδομών και υπηρεσίες ικανές να καλύψουν τις απαιτήσεις ελλιμενισμού μικρών και μεγάλων σκαφών.
Μια εικόνα που πραγματικά εντυπωσιάζει καθώς ενισχύει σημαντικά τη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και στοχεύει στην ανάδειξη του επιβατικού λιμένα ως πόλους έλξης τουριστικών σκαφών.

Οι νέες πλωτές εξέδρες που τοποθετηθήκαν μέσα στην λιμενική ζώνη της Καβάλας δημιούργησαν 185 επιπλέον θέσεις ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών και σκαφών αναψυχής ενισχύοντας σημαντικά το τουριστικό προφίλ της πόλης.
Οι ιδιοκτήτες των σκαφών έχουν επίσης πρόσβαση στην υδροδότηση και ηλεκτροδότηση μέσω των αυτόματων πωλητών τροφοδοσίας νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ υπάρχει και πλήρη εγκατάσταση πυρόσβεσης των πλωτών προβλητών.
Ο προϋπολογισμός του έργου, που δημοπρατήθηκε το Φεβρουαρίου του 2013 και ολοκληρώθηκε αρχές καλοκαιριού ανήλθε, μετά την έκπτωση, στα 2.300.000 ευρώ και καλύφθηκε από χρήματα του ΕΣΠΑ και της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου