Διαμαρτυρία στον Μαρινόπουλο στην Κόρινθο




ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7:30μ.μ. ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

Την Τρίτη 28/6/16 η εταιρεία κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Tην Παρασκευή 01 Ιούλη το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτές τις αιτήσεις προσωρινής προστασίας, που κατέθεσε ο όμιλος. Η προστασία έχει διάρκεια δύο μήνες, δηλαδή μέχρι τον Σεπτέμβρη, οπότε και τότε αναμένεται να γίνει η συζήτηση για το εάν η εταιρεία θα ενταχθεί στο άρθρο 99.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να μένουν στο μαύρο σκοτάδι, καθώς η εταιρεία κινείται στο παρασκήνιο και δεν τους ενημερώνει για τις προθέσεις της, ενώ σπέρνει δεξιά και αριστερά «φήμες» και «πληροφορίες» ότι επίκειται η εξαγορά της από άλλον όμιλο, ότι η κυβέρνηση θα παρέμβει για τη σωτηρία της και άλλα παρόμοια, για να καλλιεργήσει εφησυχασμό.

Την Πέμπτη 30 Ιούνη δεν καταβλήθηκαν στους εργαζόμενους, όπως ήταν προγραμματισμένο, ο μισθός του Ιούνη και το επίδομα άδειας, γεγονός που επιτείνει την ανησυχία. Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου, τα δύσκολα είναι μπροστά για τους εργαζόμενους, καθώς η υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας περνάει μέσα από το τσάκισμα των δικαιωμάτων τους, όπως έγινε και στο παρελθόν, με απολύσεις, κλείσιμο καταστημάτων και μειώσεις μισθών.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην εργοδοσία! Είναι η ίδια που όλο το προηγούμενο διάστημα καθησύχαζε, που πατούσε πάνω στις μελλοντικές συμφωνίες με επενδυτές σκορπώντας αυταπάτες και την ίδια στιγμή έκλεινε καταστήματα. Είναι η ίδια που πριν 3 μήνες πανηγύριζε για τη χρηματοδότηση από τις τράπεζες που θα οδηγούσε στην επιστροφή του ομίλου στην ανάπτυξη, είναι η ίδια που ακόμα και 3 μέρες πριν την κατάθεση στο άρθρο 99, μιλούσε για επάνοδο της λειτουργίας της εταιρείας στην κανονικότητα.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση! Είναι η ίδια που όχι μόνο δεν κατάργησε τους άγριους νόμους που λεηλατούν τα τελευταία χρόνια τις ζωές μας, αλλά τους ενίσχυσε με νέα βάρβαρα μέτρα. Στο νέο γύρο επίθεσης που προετοιμάζει περιλαμβάνεται η απελευθέρωση των απολύσεων, το νέο χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις, το κόψιμο 13ου-14ου μισθού, το χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση. Είναι μέτρα απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι μέτρα που απαιτεί και σχεδιάζει με βάση αυτά και η εργοδοσία της Μαρινόπουλος ΑΕ. Της λύνουν κυριολεκτικά τα χέρια, ώστε στα οποιαδήποτε σχέδια εξυγίανσης να μπορεί να έχει την απόλυτη ελευθερία να απολύσει όσους θέλει, να επιβάλει χαμηλότερους μισθούς, επιδείνωση στις εργασιακές σχέσεις, σιγή νεκροταφείου στα καταστήματα.
Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει σε θέση μάχης!

Σε αντίθεση με τη γραμμή της εργοδοσίας, της κυβέρνησης και του επιχειρησιακού σωματείου που καλλιεργούσαν την επανάπαυση και τον εφησυχασμό, τα κλαδικά σωματεία του εμπορίου στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα και οι εργαζόμενοι του Μαρινόπουλου που συσπειρώνονται σε αυτά, καλούν σε οργάνωση και αγώνα, σε συμμετοχή στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες κόντρα στους νέους σχεδιασμούς!

Κανένας εργαζόμενος να μη μείνει χωρίς δουλειά!

Όλοι οι εργαζόμενοι σε κάθε κατάστημα, με οποιαδήποτε μορφή εργασιακής σχέσης να απαντήσουμε ενωμένοι! Να μην περάσει ο διαχωρισμός ανάμεσα μας, να μην περάσουν αντιλήψεις ατομικής λύσης και κανένας εργαζόμενος να μη βάλει μπροστά την επιβίωση του καταστήματος του έναντι του διπλανού. Είναι απόψεις που διασπούν, μας αδυνατίζουν! Ενωμένα να αγωνιστούμε για την εργασία όλων μας!

Απαιτούμε από την εργοδοσία και την κυβέρνηση:

Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας! Κανένας συνάδελφος να μην απολυθεί, να μην εξαναγκαστεί σε παραίτηση ή οικειοθελή αποχώρηση.  Να μην τολμήσει ο Μαρινόπουλος να οδηγήσει στην ανεργία 12.000 εργαζόμενους

Καμία άλλη καθυστέρηση στην καταβολή ολόκληρου του μισθού και των επιδομάτων. Σε αντίθετη περίπτωση να απαντήσουμε άμεσα με αγωνιστική κινητοποίηση. Ειδικά σε αυτές τις συνθήκες δεν αφήνουμε ούτε δευτερόλεπτο σε ενδεχόμενη καθυστέρηση του μισθού!

Σε οποιαδήποτε απότομη εξέλιξη, βάζουμε μπροστά τα δικαιώματα μας, τις απαιτήσεις μας. Δε χαρίζουμε τον κόπο και τον ιδρώτα μας. Να ικανοποιηθούν πρώτα οι απαιτήσεις μας, έναντι των υπολοίπων (προμηθευτών, τραπεζών κλπ).

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7:30μ.μ. ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
siykor@yahoo.gr
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου