Τι θα πληρώνουμε κάθε μήνα στην εφορία


Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αν και με αργούς ρυθμούς, συνεχίζεται. Είτε δοθεί είτε όχι ολιγοήμερη παράταση, το μόνο βέβαιο είναι πως οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν έως το τέλος του έτους έμμεσους και άμεσους φόρους.
Μήνα-μήνα η πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων
  • Τέλος Ιουλίου οι φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος για το 2016, με την εξόφλησή της να γίνεται σε τρείς διμηνιαίες δόσεις (Αύγουστος, Σεπτέμβριος, Νοέμβριος). Οσοι αδυνατούν να αποπληρώσουν το φόρο εισοδήματος στις τρείς διμηνιαίες δόσεις μπορούν να ρυθμίσουν άμεσα την αποπληρωμή του σε 12 δόσεις αρκεί να μπορούν να αποδείξουν την οικονομική τους αδυναμία.
  • Τέλος Αυγούστου έρχεται η πρώτη λυπητερή του ΕΝΦΙΑ και 6,5 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα δουν στο TAXIS το φόρο που θα πρέπει να πληρώσουν. 
  • Τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος για μισθωτούς και επιχειρήσεις και η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.
  • Τέλος Οκτωβρίου οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν τη δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ, ενώ στα μέσα του μήνα αναμένεται να γίνει γνωστό στους ιδιοκτήτες ΙΧ και μοτοσικλετών το κόστος των τελών κυκλοφορίας του 2017 .
  • Τέλος Νοεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί η τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ και η τρίτη διμηνιαία δόση του φόρου εισοδήματος.
  • Τέλος Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρωθούν η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας.
 
 
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου