Όταν οι Έλληνες λένε «πάμε για ένα καφέ», το πιο πιθανό είναι ότι ο
καφές που θα πιουν θα είναι φραπέ. Αν το ούζο είναι το εθνικό μας ποτό,
τότε ο φραπέ είναι σίγουρα το εθνικό μας ρόφημα καφέ.
Σύμφωνα με το iatropedia.gr, ο στιγμιαίος καφές με τον όποιο φτιάχνεται ο φραπέ, έχει δύο πολύ ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας. Λίγοι όμως το γνωρίζουν αυτό! Ίσως αν ήταν ευρέως γνωστό, ο freddo cappuccino να έχανε τρομερά μεγάλο έδαφος…
Γιατί όμως ο φραπέ κάνει καλό στην υγεία μας;
Σύμφωνα με το iatropedia.gr, ο στιγμιαίος καφές με τον όποιο φτιάχνεται ο φραπέ, έχει δύο πολύ ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας. Λίγοι όμως το γνωρίζουν αυτό! Ίσως αν ήταν ευρέως γνωστό, ο freddo cappuccino να έχανε τρομερά μεγάλο έδαφος…
Στιγμιαίος καφές φραπέ και χοληστερόλη
Ο στιγμιαίος καφές έχει λιγότερο καφεστόλη (cafestol) από τον γαλλικό
καφέ, ή από τον ελληνικό καφέ, σύμφωνα με τον Δρ. Ρομπ Βαν Νταμ,
επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Διατροφής στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του
Χάρβαρντ. Η καφεστόλη είναι μια ουσία που μπορεί να αυξήσει τη
χοληστερόλη. Αν έχετε ήδη υψηλή χοληστερόλη ή οικογενειακό ιστορικό
καρδιακής νόσου, ο στιγμιαίος καφές είναι μια καλύτερη επιλογή από τον
γαλλικό ή ελληνικό καφέ.
Καφεΐνη
Ο στιγμιαίος καφές φραπέ έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη
από άλλα είδη καφέ. Αυτό δεν είναι αλήθεια για όλες τις μάρκες, αλλά αν
διαβάσετε τις ετικέτες, μπορείτε να βρείτε στιγμιαίο καφέ με μόλις 27 mg
καφεΐνης ανά μερίδα. Μια μερίδα είναι συνήθως 1 κουταλάκι του γλυκού.
Ένα φλιτζάνι από άλλα είδη καφέ έχει τουλάχιστον 95 mg καφεΐνης.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου