Artichoke‎:Oι Swingazoo Live


Οι swingazoo δημιουργήθηκαν το 2009 από μία παρέα νέων μουσικών, οι οποίοι, μαγεύτηκαν από το έργο του μεγάλου τσιγγάνου κιθαρίστα Django Reinhardt και στρώθηκαν στη μελέτη.. με στόχο να ερμηνεύσουν τη μουσική αυτή παράδοση μέσα απ το δικό τους μουσικό φίλτρο.
Και επειδή όταν κάτι γίνεται με πάθος και χωρίς..ντροπή,δύσκολα μπορεί να τελειώσει, οι swingazoo,εξοπλισμένοι με όλα τα απαραίτητα εφόδια, συνεχίζουν να αυτοσχεδιάζουν, χτυπώντας ρυθμικά το πόδι και προ(σ)καλώντας τους ενδιαφερόμενους σε νύχτες γεμάτες μουσική και σωματική δράση!
Οδηγός τους σ' αυτή την απόπειρα, το πλούσιο καραβάνι του gypsy swing ήχου και τρόπου,
Όπως λένε οι ίδιοι: "..βασικό λόγο ύπαρξης και στόχο της μπάντας σε κάθε ζωντανη εμφάνιση, αποτελεί η κάθε είδους συναισθηματική/σωματική/γλωσσική παρόρμηση, που πιο αβίαστα από κάθε άλλη τέχνη,μπορεί η μουσική να προκαλέσει.."
"...οι swingAzoo σου φέρνουν έντονα στο μυαλό “μπάντα του δρόμου”, με τη νοοτροπία και τη χαρά της ελευθερίας μιας τέτοιας μπάντας. Άλλωστε έτσι προέκυψε και το gypsy swing, παίζοντας στο πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου..”
Δίφωνο #177
Η μεγάλη αγάπη της μπάντας για την εμπειρία του να ερμηνεύεις τη μουσική "στο δρόμο", δεν απέκλεισε τις πιο "κλειστές" εμφανίσεις :
Από την άνοιξη του 2010, μέχρι και τις αρχές του 2011 συνεργάστηκαν με τη θεατρική ομάδα Πείρα(γ)μα για το ανέβασμα της μουσικοθεατρικής παράστασης Play it Again Sam (έργο του Woody Allen, σε σκηνοθεσία της Α.Κασόλα.), στη σκηνή του UpStage Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου,ερμηνεύοντας γνωστά swing jazz κομμάτια, αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις.

Το Γενάρη του 2013 οι swingazoo παρουσίασαν το πρόγραμμα τους ως special guests στη συναυλία των The Puppini Sisters στο Gagarin 205!
Απο το 2009 μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιήσει πλήθος εμφανίσεων σε μπάρ και μουσικές σκηνές της Αθήνας , καθώς και σε διάφορα φεστιβάλ καλλιτεχνικού/μουσικού αλλά και κοινωνικού χαρακτήρα. Με αρχή το 2010, εμφανίζονται κάθε χρόνο στο Djangofest Athens, το μεγαλύτερο gypsy jazz φεστιβάλ της Ελλάδας, το οποίο και αγαπήθηκε από τους λάτρεις και μη του εν λόγω είδους (Gagarin 205,Κύτταρο,Πάρκο Λαμπηδόνας).
FB page
https://www.facebook.com/swingazoo/
Promo Video
http://www.youtube.com/watch?v=se53cNZwGnM
Παναγιώτης Τρικάτσουλας: κιθάρα
Γιαννης Μάκκας: κιθάρα
Δημήτρης Καλλίρης: μπάσο
Αριστείδης Λαύκας: βιολί
Αποστόλης Λαμπούρης: σαξόφωνο
https://www.facebook.com/events/796307427170589/
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου