Motor Oil | Μπόνους 10.000 ευρώ στους υπαλλήλους


Μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης απηύθυνε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (Ελλάς), Βαρδής Βαρδινογιάννης, από το βήμα της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε ότι πρέπει να βοηθάμε τους άλλους και να κάνουμε ότι μπορούμε για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Η συνέλευση των μετόχων ενέκρινε τη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2017 ποσού 1,3 ευρώ ανά μετοχή (έχει ήδη δοθεί προμέρισμα 0,3 ευρώ) και εγκρίθηκε η αποκοπή και διανομή του υπολοίπου 1 ευρώ.

Παράλληλα εγκρίθηκε η επιστροφή των κερδών 10,6 εκατ. ευρώ στο προσωπικό και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  (1.300 εργαζόμενοι).

Η συνέλευση των μετόχων ενέκρινε την πρόωρη λήξη προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών της εταιρείας το οποίο είχε εγκριθεί από την ετήσια γενική συνέλευση της 7ης Ιουνίου 2017.

Επιπλέον, εγκρίθηκε πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών ενώ ελήφθη απόφαση δέσμευσης φορολογηθέντων αποθεματικών ποσού 1,648 εκατ. ευρώ για την κάλυψη του 50% της ίδιας συμμετοχής της εταιρείας στο επενδυτικό σχέδιο που αφορά στην επέκταση της μονάδας λιπαντικών και έχει ενταχθεί στο νόμο 3908/2011 με συνολική επιχορήγηση 2.472.072,67 ευρώ.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Πέτρος Τζανετάκης σε ομιλία του ανέφερε ότι το 2017 ήταν πολύ σημαντική χρονιά για την ιστορία της εταιρείας.

Είχε τον μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων σε όλη την ιστορία της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, το μεγαλύτερο όγκο παραγωγής. Επίσης, η εταιρεία σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων σε όλες τις αγορές και είχε ιστορικό υψηλό κερδών. Ο δανεισμός οδηγήθηκε στο χαμηλότερο σημείο στην ιστορία της εταιρείας.

Πηγή: Motor Oil: Μπόνους στους εργαζόμενους και μέρισμα 1,3 ευρώ ανά μετοχή | iefimerida.gr
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου