Destur. Sultan Petran Han hazretleri!


Στα παλιά χρόνια υπήρχε ένα μικρό κράτος απο τα παλαιότερα στον κόσμο.
Το είπαν Γή του Πέλοπα, μετά το τίπαν Μοριά ή Πελοπόννησο μέχρι το 2010 που βολόδερνει ανάμεσα σε κάτι παράξενους τύπους όπως κάποιος Αγαμέμνονας ή ο άλλος που τον έλεγαν Κολοκοτρώνη και δεν μπορούσε να βρεί την θέση της στον πλανήρη γή...
Και εκεί...εμφανίστηκε ο αναμορφωτής τους, ένας σύγχρονος Τζέκινκς Χάν ως ένα κράμα με στοιχεία απο το DNA του Δον Κιχώτη και αποφάσισε ότι πρέπει να κάνει αυτό το άσημο και ασήμαντο μέχρι τότε απόκομα της ιστορίας  σε μία παγκόσμια υπερδύναμη...
Και μαζί με την Ντίνα, την Ντία, τον Λάκη και τα άλλα παιδιά του εκτίναξε την Μυθική του χώρα στα ουράνια...
Ολος ο κόσμος παραμιλά με το έργο του.
Οι τουρίστες κατά εκατομμύρια συρρέουν, ο διαστημικός του σταθμός είναι έτοιμος για εκτοξεύσεις, οι κάτοικοι τρώνε με χρυσά κουτάλια..
Και να οι βιομηχανίες και να οι επενδύσεις...μέχρι και οι Κινέζοι τρομοκρατήθηκαν και στέλνουν συνέχεια αποστολές να κλέψουν το μυστικό του Μεγάλου Πέτρου και τον τρόπο που τον άλλοτε ασήμαντο Μορέα τον έκανε διάσημο στα πέρατα του κόσμου..
Τα γύρω-γύρω κράτη με πρώτο το κράτος των Αθηνών τα μάστιζε η κρίση αλλα στην χώρα του Μεγάλου Πέτρου αυτά ήταν άγνωστα ποράγματα, είχε ολιστικό διεθνές μάλιστα σχέδιο αντιμετώπισης της κρίοης.
Ολόκληρη Μέρκελ έκανε υπουργό μόνο και μόνο να παρακολουθεί το έργο του Πέτρου....
Εκθέσεις, συμπόσια και χλιδή συνθέτουν το στάτους της ανερχόμενης παγκόσμιας δύναμης του Μορέα, που όπως λέει και ο αναμορφωτής της δεν είναι οικονομική αλλά βαθεια πολιτισμική και περιβαλλοντική μα πάνω απο όλα εμπεριέχει σοφία πολιτική...!!!
Ενας κάποιος Αυγενάκης αμφισβήτησε το θαύμα του Μεγάλου Πέτρου και έγινε σεισμός.
Η αυλή του Πέτρου αντέδρασε..
Ζήτησε αμέσως να πάρει ο Πέτρος την πλήρη διακυβέρνηση του κρατιδίου του.

Να έχει λεφτά, εξουσία και τις αποφάσεις στα χέρια του.
Το είπε εξάλλου ο Λάκης. "Εμείς κρατήσαμε όρθια την Ελλάδα"...
Τι να πουν στο σουλτανάτο του Πέτρου κάτι ξενέρωτοι και άσχετοι τύποι Μητσοτάκης, Αυγενάκης και λοιποί που παρεμβάλουν στην επικοινωνία του Μεγάλου με τον λαό και την ιστορία;
Το είπε καθαρά ο κ.Λάκης που έχει τίτλο Βεζίρη.
Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει πλέον τον Μεγάλο Πέτρο που εγκατέλειψε καριέρα στο σάπιο κράτος των Αθηνών για να κτίσει όπως όλοι οι Μεγάλο στην ιστορία άνδρες την δική του "Πολιτεία"...!
Και κατά πως λέει η αυλή του όχι μόνο τα κατάφερε αλλά εξαγάγει στους ταλανιζόμενους καπιταλιστές και Μαρξιστές την τεχνογνωσία...
Οι υπήκοοι του Μεγάλου Πέτρου είναι ένας ευτυχισμένος λαός.
Πριν καταλάβουν ότι έχουν πρόβλημα ο ηγέτης το έχει σκεφτεί και το λύνει στο πιτς...φιτίλι...!
Μέχρι και κάτι ζωάκια πονηρά που τα λένε μέδουσες εξολόθρευσε!
Ο πλούτος ρέει, η διεθνής κοινότητα έκπληκτη παρακολουθεί το συντελόμενο θαύμα και οι υπήκοοι όπως το ερμήνευσε ο συντάκτης της νυχτερινής ανακοίνωσης κλείνουν ευλαβικά το γόνυ...στον νέο σουλτάνο..
Destur. Sultan Petran Han hazretleri!
(μτφ: Στην άκρη. Η αυτού εξοχότης σουλτάνος Πέτρος)

Γ.Λ.
Ιούνιος 2018
Street Life
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου