Ο καιρός τις επόμενες ώρες


Τις καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύουν ισχυροί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας που θα θυμίζει Οκτώβριο ενώ η κακοκαιρία αναμένεται να μπει σε ύφεση από το πρωί της Τρίτης.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι όπως τόνιζε στην πρόβλεψή του το northmeteo.gr πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια για την εποχή και το γεωγραφικό πλάτος της χώρας, κακοκαιρία, η οποία πλήττει ήδη μεγάλο μέρος της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Το northmeteo.gr δημοσιεύει μάλιστα και ένα χάρτη που απεικονίζει το πού θα εκδηλωθούν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.




   

 

Περιοχές με Κόκκινο χρώμα

Ανατολική Θεσσαλία-Σποράδες, ανατολική κυρίως Εύβοια, ακτές Θερμαϊκού και νότια Χαλκιδική. Στις περιοχές αυτές οι βροχές που θα ξεκινήσουν από Κυριακή μεσημέρι  και θα διαρκέσουν μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ. Όπως προαναφέρθηκε θα έχουν ιδιαίτερα μεγάλη ένταση και διάρκεια, ενώ προειδοποιεί για επικίνδυνα φαινόμενα σημειώνοντας ότι «θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα προκληθούν προβλήματα».

Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από την Τρίτη τα ξημερώματα.

    Περιοχές με κίτρινο χρώμα


Σε αυτά τα τμήματα, οι βροχές θα έχουν διάρκεια και ένταση, με αυξημένη την πιθανότητα να προκληθούν –κυρίως μικρής κλίμακας- πλημμυρικά επεισόδια.

    Περιοχές με πράσινο χρώμα


Εδώ, οι βροχές ή και οι καταιγίδες, θα είναι πολύ πιο τοπικές και δεν αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα σε γενικές γραμμές.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου