Χαλάει ο καιρός, έρχονται βροχές και καταιγίδες


Αλλάζει ο καιρός σήμερα, καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού αναμένονται βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι, ενώ ευνοείται και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια βροχές και καταιγίδες οι οποίες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και πιθανόν τη δυτική Στερεά, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία θα είναι ισχυρές και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμους. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.
Ανεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ στο Ιόνιο με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα δυτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 16 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα γύρω ορεινά. Βελτίωση το βράδυ.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 15 έως 26 βαθμούς κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές στη δυτική Μακεδονία με βελτίωση το βράδυ. Στη Θράκη αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: ανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 14 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στη Θράκη η χαμηλότερη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και από τις μεσημβρινές ώρες και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και πιθανόν τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο αλλά το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρους όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ.
Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 15 έως 28 βαθμούς κελσίου.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου