Κινδυνεύει να κλείσει το εργοστάσιο της Σουλφούρ Ελλάς;


Σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης από το τραπεζικό σύστημα τελούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα η Κρεντίν Ελλάς Α.Ε., του ομίλου εταιρειών Μπερτζελέτος, η οποία κύρηξε πτώχευση, αδυνατώντας να εκπληρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις.
Η επιχείρηση ήταν γνωστή από προϊόντα, όπως η κρέμα ζαχαροπλαστικής Morfat, αλλά και το αλάτι Πέρλα.
Η εταιρεία, εμφανίζοντας δυσμενή στοιχεία, είχε επιλέξει - μεταξύ άλλων - τη μη μετάδοση στοιχείων οικονομικής συμπεριφοράς προς τις τράπεζες, το δημόσιο και τον Τειρεσία. Το δικαίωμα μη μετάδοσης των στοιχείων προβλέπεται από το νόμο, ωστόσο αυτομάτως - στην περίπτωση των τραπεζών - σημαίνει τη διακοπή κάθε περαιτέρω σχέσης μεταξύ των δύο πλευρών.

Οι λοιπές δραστηριότητες
Ο όμιλος Μπερτζελέτου, εκτός από την Κρεντίν Ελλάς, η οποία παρασκεύαζε και εμπορευόταν είδη ζαχαροπλαστικής, catering και delicatessen, είχε δραστηριότητα και μέσω άλλων εταιρειών, όπως η Ιντερέξπορτ, με ειδίκευση στην παραγωγή και εμπορία ελιάς και ελαιολάδου, καθώς και με την εταιρεία παραγωγής γεωργικών λιπασμάτων και logistics, Sulphur Hellas. (σ.σ. Το τηλεφωνικό κέντρο της πρώτης δεν λειτουργεί προσωρινά, ενώ η Σουλφούρ φαίνεται ότι παραμένει ενεργή)

Τα δεδομένα και οι απαιτήσεις σε καθυστέρηση
Σε ό,τι αφορά την Κρεντίν, έως και το τέλος του 2015 εμφάνιζε εμπορικές και λοιπές απαιτήσεις σε καθυστέρηση, συνολικού ύψους 17 εκατ. ευρώ. Επίσης, στη διάρκεια του 2015, εμφάνισε μείωση πωλήσεων της τάξεως του 8,9%.
Σημειώνεται ότι τα καθαρά αποτελέσματα της εταιρείας, μετά τους φόρους, ξεκινούν να εμφανίζονται ζημιογόνα από τη χρήση του 2014 και μετά, ενώ ο κύκλος εργασιών εμφανίζεται μειωμένος από το 2012 και ύστερα.
Πηγή: Γιώργος Λαμπίρης, "FnBdaily"
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου