Φθινοπωρινός σήμερα ο καιρός με νεφώσεις και βροχές


Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, αλλά σταδιακά στα βόρεια πελάγη θα στραφούν σε ανατολικούς με ίδιες εντάσεις, και στα νότια πελάγη σε νοτιοανατολικούς με ίδιες εντάσεις
Νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα και κυρίως στο Ιόνιο όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, και παροδικές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα, περιμένουμε σήμερα Δευτέρα. Από τις βραδινές ώρες ωστόσο και από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες οι οποίες αρχικά θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου και πιθανότατα τμήματα της Ηπείρου, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τρίτη θα επεκταθούν σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε πεδινές τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 15 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 17, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 18 βαθμούς, στην Ήπειρο από 6 έως 18, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 8 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου 10 έως 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 20, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 8 έως 18 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, αλλά σταδιακά στα βόρεια πελάγη θα στραφούν σε ανατολικούς με ίδιες εντάσεις, και στα νότια πελάγη σε νοτιοανατολικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις, 7 με 8 μποφόρ.
Αναλυτικά η πρόγνωση:

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βαθμιαία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο. Το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι ισχυρά.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο ιόνιο 6 μποφόρ. Σταδιακά οι άνεμοι στο Ιόνιο θα ενισχυθούν στα 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, σταδιακά θα στραφούν σε νοτίους με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου