Κτίριο-φάντασμα απειλεί λόγω αδιαφορίας ανθρώπινες ζωές στο Δερβένι


Στο κεντρικότερο σημείο του Δερβενίου και μάλιστα σε ένα σημείο που τους καλοκαιρινούς μήνες περνούν εκατοντάδες άνθρωποι και ιδιαίτερα παιδιά, υπάρχει ένα κτίριο-φάντασμα στην κυριολεξία που απειλεί ανθρώπινες ζωές.
Το τριώροφο κτίριο κατασκευάστηκε την δεκαετία του '70 και έκτοτε παρέμεινε σκελετωμένο, απέναντι στην οργή του Κορινθιακού κόλπου.
Γείτονες αλλά και κάτοικοι του Δερβενίου με τους οποίους μιλήσαμε σε επιτόπιο ρεπορτάζ που κάναμε μας δήλωσαν ότι κινδυνεύει η ζωή τους όταν περνούν απο το στενό σοκάκι, δίπλα απο την Τράπεζα Πειραιώς, διότι πολύ συχνά πέφτουν κομμάτια τσιμέντου στο πλακόστρωτο και απο θαύμα δεν έχει μέχρι σήμερα κτυπήσει άνθρωπος.
Για τα δε παιδιά που τους καλοκαιρινούς μήνες παίζουν στον μικρό αυτό δρόμο αλλά και στην παραλία που είναι μπροστά του είναι κίνδυνος-θάνατος...!!!!
Οι ιδιοκτήτες του δεν μπόρεσαν ποτέ να το ολοκληρώσουν και παρέμεινε για πάντα γιαπί, εκτιθιμένο στην διάβρωση και τον χρόνο.
Δεν έχουν λάβει όμως και κανένα μέτρο προστασίας αφού ακόμα και το ισόγειο έχει γίνει σκουπιδότοπος.
Στην πρόσοψη του μάλιστα υπάρχει η ένδειξη..."Προσοχή"...!
Παρά τις κατά καιρούς οχλήσεις κατοίκων του Δερβενίου στις αρμόδιες υπηρεσίες, δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, την αρμόδια πολεοδομία Κορίνθου και την περιφέρεια, κανείς δεν έχει κάνει το παραμικρό για να προστατεύσει τον κόσμο.



Οι φωτογραφίες του Street Life μιλούν μόνες τους.
 Σίδερα που πλέον έχουν διαλυθεί και τσιμέντο σε αποσύνθεση...
Το κτίριο είναι κατασκευασμένο με υλικά της εποχής του '70 και μάλιστα με ποταμίσιο χαλίκι και ο Θεός ξέρει τι θα συμβεί στον επόμενο σεισμό ή σε κάποια έκτακτο καιρικό φαινόμενο.Οπως είναι φυσικό το κτίριο-φάντασμα δεν έχει κανένα αντισεισμικό συντελεστή δόμησης....
Σε κάθε περίπτωση όμως το πρόβλημα είναι καθημερινό και καθημερινός είναι και ο κίνδυνος για όσους ζούν στην περιοχή αυτή ή διέρχονται το σοκάκι.
Σύμφωνα με κατοίκους του Δερβενίου η διάβρωση είναι σε τέτοιο βαθμό που είναι εδώ και χρόνια μη ανατρέψιμη και ο μόνος τρόπος για να μην χαθεί άδικα ανθρώπινη ζωή είναι η κατεδαφισή του.
"Το κτίριο αυτό έπρεπε απο χρόνια να το είχε κατεδαφίσει ο δήμος Ευρωστίνης" μας είπε κάτοικος που τους καλοκαιρινούς μήνες περνά καθημερινά απο εκεί μιάς και είναι ο πιο γρήγορος δρόμος να πάει κανείς στην θάλασσα.



Η πολεοδομία αν και έχει κληθεί πολλές φορές να δώσει λύση έχει βάλει το καυτό αυτό θέμα στο συρτάρι αδιαφορώντας ουσιαστικά για τον μεγάλο κίνδυνο στην καρδιά του Δερβενίου.
Κάποια στιγμή όμως κάποιος πρέπει να πάρει την ευθύνη και να απαλλάξει την όμορφη πόλη της Δυτικής Κορινθίας απο τον θανάσιμο κίνδυνο που παραμονεύει κάθε στιγμή.
Ισως πρέπει να πάρει την ευθύνη η περιφέρεια Πελοποννήσου, που γνωρίζει το πρόβλημα της διάβρωσης και εκπονεί μελέτες.
Οπως υποσχεθήκαμε στους κατοίκους του Δερβενίου το θέμα θα το παρακολουθούμε πολύ στενά και θα επανέλθουμε αν συνεχίσει η τακτική της αδιαφορίας των αρμοδίων.

Γ.Λ.
Noέμβριος  2017
Street Life

Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου