Σε όλους λείπει κάτι


Είμαστε φτιαγμένοι για να κατακτούμε κορυφές και ταυτόχρονα να χάνουμε όλα όσα δε τα θελήσαμε αρκετά ή τις παρουσίες που δε μπόρεσαν να χωρέσουν στη δική μας ζωή. Ξέρω πως και σε εσένα, λείπει κάτι. Άνθρωπος να είναι; Όνειρο, μέρος, κατάσταση; Ξέρω πως σε εκείνες τις λιγοστές στιγμές που παραδίνεσαι στο ασυνείδητό σου και βουτάς σε σκέψεις, πάντα υπάρχει αυτό το κάτι, αυτός ο κάποιος που δεν είναι εκεί που θα ήθελες να είναι. Κοντά σου.

Σου λείπει γιατί δεν τον είχες ποτέ; Σου λείπουν όλα όσα ζήσατε ή όλα όσα σε έκανε να νιώθεις; Δεν έχει σημασία. Γιατί σου λείπει. Και ίσως δεν μπορείς να απαντήσεις στο γιατί αλλά τι νόημα έχει; Η απάντηση δε θα τον φέρει εδώ. Είμαστε φτιαγμένοι να δημιουργούμε αρχές και να υφαίνουμε τέλη. Μπορεί να μη μας αρέσει αλλά βρίσκουμε γοητευτικό οτιδήποτε ξεκινάει… και οτιδήποτε φτάνει στο τέλος του. Και κάπου εκεί ξεκινάει το ταξίδι του να λείπει από εσένα, που με διαβάζεις τώρα, κάτι ή κάποιος. Είχες τόσες επιλογές, περπάτησες σε τόσους δρόμους… Αναγκαστικά έπρεπε να αφήσεις κάτι στη γωνία. Και αν αυτό το κάτι σου λείπει, γιατί το αφήνεις να σου λείπει;

Γιατί οι άνθρωποι ενώ ξαπλώνουν με τις επιλογές τους, κοιμούνται παρέα με την απουσία όσων δεν υπάρχουν πια στη ζωή τους. Και αν έχανες αύριο όλα όσα έχεις σήμερα; Θα σου έλειπαν το ίδιο; Μήπως έχεις συνηθίσει να σου λείπει κάτι; Λένε ότι εμείς οι άνθρωποι είμαστε αχάριστοι. Λένε πως ποτέ δε μας φτάνουν όσα έχουμε και πάντα θέλουμε το κάτι διαφορετικό, το κάτι παραπάνω ή και όχι. Λένε πως δε μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι μιας και δε ξέρουμε τι να κάνουμε την ευτυχία που περνάει από τα χέρια μας. Δε ξέρουμε πώς να την κρατήσουμε και ευχαρίστως την πετάμε από τα χέρια μας, στο βωμό του αγνώστου, του ελκυστικού, του άπιαστου.

Ξέρω τι λένε. Εμένα μου αρέσει να πιστεύω πως απλά είμαστε άνθρωποι με αδυναμίες και με ένα απίστευτα δυνατό μυαλό. Από τη μία, μπορούμε να κάνουμε πολύπλευρα σενάρια και να ζούμε με το αν, με υποθέσεις και παράλληλους κόσμους. Να ποθούμε κάτι που δεν έχουμε και να αφήνουμε στη γωνία ότι κάποτε, αποτελούσε το «τζόκερ» μας. Από την άλλη, έχουμε τη δύναμη να επικεντρωθούμε σε όσα έχουμε, σε αυτά που εμείς οι ίδιοι επιλέξαμε. Να μείνουμε, σώμα και ψυχή και να απολαμβάνουμε μέχρι το μεδούλι την ευτυχία του να δημιουργείς διαμάντια από ακατέργαστους λίθους.

Μπορούμε να ζήσουμε στο τώρα και να μεταμορφώσουμε τους ανθρώπους δίπλα μας σε ευτυχισμένα πλάσματα που εκπέμπουν φως, μπορούμε να γεμίσουμε το μυαλό και την ψυχή μας ευγνωμοσύνη, περηφάνια και σύνεση. Έχουμε μάθει να πολεμάμε. Να κατακτούμε κορυφές και δεν έχουμε μάθει να απολαμβάνουμε όσα κατακτούμε. Δε ξέρουμε να χαλαρώνουμε, δε μας έχουν μάθει να «ρουφάμε» ως το μεδούλι τον «προορισμό». Ξέρω, όλα γίνονται για το ταξίδι. Αλλά εσύ πρέπει να επιλέξεις ποιο ταξίδι θα κάνεις. Ποιο θα είναι το ταξίδι που θα ορίσει την ψυχή σου.

Μη χάνεσαι σε αδέσποτους δρόμους, αναλώσιμους θησαυρούς και προορισμούς που μπορεί να έχει οποιοσδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή.
Βρες τον προορισμό σου και πάλεψε για αυτόν, απόλαυσε το ταξίδι μέχρι να φτάσεις να τον κοιτάξεις στα μάτια… Και όταν τα καταφέρεις και τον κρατάς στα χέρια σου… μη ξεχάσεις να τον ζήσεις, να τον κάνεις δικό σου. Να του δώσεις το μυαλό και την καρδιά σου, να είσαι εκεί. Στο δικό σου εκεί. Εσύ τον διάλεξες. Στο δικό του εκεί. Αυτός σε διάλεξε.

Υ.Γ: Επίλεξε να μην είσαι από αυτούς που ζουν περιμένοντας να ζήσουν. Ζήσε για όλα όσα έχεις στα χέρια σου ΤΩΡΑ. Ζήσε για σένα και τις επιλογές σου.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου