Νέα παράταση για τα αυθαίρετα


Η προθεσμία ορίζεται μέχρι την τελική δημοσίευση του νέου νομοσχεδίου σε ΦΕΚ, διαδικασία που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου 10-15 μέρες
Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου «Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.


Στόχος του σχεδίου νόμου, που αναμένεται να ψηφιστεί άμεσα, είναι η αντιμετώπιση των πρωταρχικών αιτίων που οδήγησαν στη δημιουργία ενός άναρχου και αυθαίρετου δομημένου περιβάλλοντος.

Εν όψει της ψήφισης του σχεδίου νόμου και για να μην υπάρξει νομοθετικό κενό, δόθηκε παράταση στην προθεσμία υπαγωγής στον ισχύοντα Ν.4178/2013 για τη ρύθμιση αυθαίρετης δόμησης.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η προθεσμία ορίζεται μέχρι την τελική δημοσίευση του νέου νομοσχεδίου σε ΦΕΚ, διαδικασία που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου 10-15 μέρες.

Σημειώνεται ότι τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου