Οι χρήστες του Facebook είναι πιο ευφυείς, σύμφωνα με έρευνα


Αγνοείστε τις προειδοποιήσεις για κατάχρηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, γιατί το να περνάτε χρόνο σε αυτά, μπορεί να είναι χρήσιμο για τη μόρφωσή σας, σύμφωνα με την Independent.
Ένας ερευνητής κατάφερε να βρει τον σύνδεσμο μεταξύ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την πολυπλοκότητα της γλώσσας. Συγκεκριμένα, ο Ivan Smirnov, από το Οικονομικό Τμήμα του Εθνικού Πανεπιστημίου Ερευνών στη Μόσχα, μελετούσε τις αναρτήσεις ενός εκατομμυρίου ανθρώπων στο ρώσικο μέσο κοινωνικής δικτύωσης VK, για περισσότερο από εννέα χρόνια.
Με την ανάλυση της επιλογής και του μήκους των λέξεων, ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι που ξοδεύουν πολύ χρόνο αναρτώντας στο διαδίκτυο, αρχίζουν τη χρήση ενός περισσότερο πολύπλοκου γραπτού λόγου.
Επιπλέον, η συνολική πολυπλοκότητα της γλώσσας των αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυξάνεται συνεχώς. Η έρευνα δείχνει ότι αυτό δεν μπορεί να ερμηνευθεί ηλικιακά, διότι “οι δεκαπεντάχρονοι χρήστες το 2016 έγραψαν περισσότερο πολύπλοκες αναρτήσεις από τους χρήστες κάθε ηλικίας, το 2008”.
Τα αποτελέσματα της έρευνας υποδηλώνουν ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν οδηγούν στην αποδόμηση της γλώσσας. Οι χρήστες αλλάζουν τις εφαρμογές της γλώσσας διαδικτυακά για τη δημιουργία περισσότερο εξεζητημένων κειμένων από αυτά που διαβάζαμε σε προηγούμενα χρόνια.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου