Ο καφές δείχνει τον χαρακτήρα!


«Πες μου τι καφέ πίνεις, να σου πω τον... χαρακτήρα σου» λέει ουσιαστικά εργαζόμενη σε καφετέρια της Αυστραλίας. Σύμφωνα με την εμπειρία της, η Μάγια Γκόρμαν πιστεύει ότι το είδος του καφέ που πίνει κανείς δείχνει πολλά πράγματα για την προσωπικότητά του αλλά και για τις στιλιστικές επιλογές του.
ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αυστραλιανή έκδοση της «Daily Mail» η Γκόρμαν υποστηρίζει πως, παρατηρώντας τη συμπεριφορά των πελατών της, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι πίνουν εσπρέσο είναι συνήθως σνομπ. Κατά κανόνα είναι επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν ακριβό γούστο για τα ρούχα τους. Σε ανάλογο συμπέρασμα είχε καταλήξει προγενέστερη έρευνα του ψυχολόγου Ραμάνι Ντουρβασούλα.
Οσοι επιλέγουν μακιάτο συνήθως λατρεύουν να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής. Γι' αυτό επιλέγουν ρούχα που είναι η τελευταία λέξη της μόδας. Αυτοί που πίνουν καπουτσίνο, από την άλλη, είναι άτομα που δεν τους αρέσει να χάνουν χρόνο στη ζωή τους και συνήθως είναι πολύ βιαστικοί όταν πίνουν τον καφέ τους. Το συμπέρασμα επιβεβαίωσε η έρευνα του ψυχολόγου, η οποία διαπίστωσε επιπρόσθετα ότι τα άτομα που προτιμούν τον καπουτσίνο είναι πιο πιθανό να έχουν εμμονές και να προσέχουν υπερβολικά τις λεπτομέρειες.
Δεν θέλουν να ξεχωρίζουν
Τον ντεκαφεϊνέ συνήθως προτιμούν γυναίκες στις οποίες δεν αρέσει να ξεχωρίζουν από τους άλλους και ταυτόχρονα φοβούνται ότι μπορεί να χάσουν τον έλεγχο αν καταναλώσουν καφεΐνη.
«Συνήθως το κάνουν όταν έρχονται μαζί με άλλα άτομα, κατά κανόνα από τη δουλειά» αναφέρει η Γκόρμαν. Τέλος, τον καφέ με γεύση σοκολάτας προτιμούν έφηβες που θέλουν να φαίνονται σοφιστικέ στις φίλες τους.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου